FSC® en PEFC™ Certificering

FSC® en PEFC™ Certificering

Raab Karcher heeft in 2007 een houtbeleid opgesteld welke de volgende eisen definieert voor verantwoordelijk kopen en verkopen van houtproducten:

Verantwoordelijk inkopen: er worden geen bedreigde/beschermde producten ingekocht. Al het aangekochte hout is afkomstig van een legale bron en duurzaam bosbeheer wordt gepromoot door aankoop van hout dat gecertificeerd is door het Forest Stewardship Council (FSC®) of door de Program for the Endorsement of Forest Certification schemes (PEFC™). Leveranciers die in verband worden gebracht met het illegaal kappen van bossen, worden uit het leveranciersbestand verwijderd.

Verantwoordelijk verkopen: werknemers worden getraind en klanten worden ingelicht over de voordelen van duurzaam bosbeheer en de traceerbaarheid van het product.

Als onderdeel van het MVO-beleid van Raab Karcher is dit houtbeleid overgenomen en geïmplementeerd. Dit betekent dat wij vanaf juli 2011 gecertificeerd zijn voor het verkopen van zowel FSC® als PEFC™ gecertificeerd hout- en plaatmateriaal. Daarmee kunnen wij u garanderen dat van de betreffende producten de herkomst uit duurzaam beheerde bossen is zekergesteld.


Wat betekent dit voor u?

  • Een uitgebreid assortiment hout & plaat met FSC® of PEFC™ certificering.
  • Een breed standaard assortiment dat direct uit voorraad te leveren is.
  • Het gehele jaar speciale hout- en plaatacties.
  • Een deskundig adviesnetwerk met betrekking tot (duurzaam) hout en plaat.

Onze certificaten

Kortom, Raab Karcher is er klaar voor om u verder op weg te helpen met duurzaam bouwen, om zo ook onze steen bij te dragen aan een gezonde leef- en werkomgeving!

Zoek in onze webshop naar onze FSC® gecertificeerde producten