Wat is elektronisch bestellen?

Op verschillende manieren kan elektronisch besteld worden bij Raab Karcher. Dat kan bijvoorbeeld via onze portal of Raab app. Een derde manier is via onze speciaal ontwikkelde Messageservice. Op deze manier kun je rechtstreeks vanuit jouw eigen softwarepakket orders bij ons in het systeem inschieten. Dat betekent zonder een uitstap naar een ander platform eenvoudig al jouw inkooporders plaatst op het moment dat het jouw uitkomt. 

Wat zijn jouw voordelen?

  • Veel minder kans op foutief ingeschoten orders
  • Minder handmatig / dubbel werk en dus minder fouten
  • Makkelijk orders inschieten direct vanuit jouw eigen softwarepakket
  • Betere communicatie en snelle verwerking van jouw orders

In welke standaarden is het elektronisch bestellen beschikbaar?

De Messageservice is gebaseerd op de Ketenstandaard (DICO). Dit is de berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Voor elke fase is een set elektronische berichten bedacht die gegevens automatisch en foutloos uitwisselen en verwerken. Het gaat hierbij om offertes, prijslijsten, condities, productgegevens, orders, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen. 

Je kunt bij Raab Karcher jouw artikelbestand in XML formaat downloaden en gebruiken voor het versturen van elektronische berichten op basis van onderstaande formaten:

  • Sales005
  • INSBOU003

Meer informatie over de Ketenstandaard DICO, bezoek dan eens de website www.ketenstandaard.nl


In welke softwarepakketten is het beschikbaar?
Ditraheat

Staat jouw pakket er niet bij? Geen probleem! 
We kunnen met jouw software leverancier aan tafel om de Messageservice te integreren. 

Kunnen wij je helpen?

Heb je vragen over elektronisch bestellen of wil je gebruik maken van onze Messageservice? Neem dan via onderstaand formulier contact op met één van onze specialisten. We informeren onze klanten graag over de diverse mogelijkheden van onze artikelbestanden en het elektronisch bestellen. 

Neem contact op met onze specialisten