GREENWORKS | CIRCULAIR EN DUURZAAM BOUWEN

Greenworks Visie en Missie

Integraal duurzaam bouwen en installeren
Circulair en biobased bouwen
Kennisoverdracht in de Greenworks Academy
Thema- en maatwerktrainingen
Greenworks Academy On Tour

  Meer over Greenworks

  Bekijk de Academy trainingskalender

  Greenworks Visie en Missie

  Een duurzaam bedrijf zorgt ervoor dat het een positieve invloed heeft op de rest van de wereld en de toekomst hiervan, zowel op het gebied van mens, milieu als maatschappij. Raab Karcher heeft daarom het Greenworks label ontwikkeld. Circulair en duurzaam bouwen met Greenworks is integraal bouwen met oog voor bouw- en installatiematerialen. Een duidelijk herkenbaar assortiment ‘groene’ producten, die bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving.

  Onze Greenworks visie sluit dan ook perfect aan op actuele ontwikkelingen en regelgeving. De Greenworks Academy verbindt en informeert de keten zoals aannemers, installateurs, opdrachtgevers en leveranciers.

  De Missie van Greenworks is om dé referentie in duurzaam bouwen te zijn en te blijven door het meest duurzame assortiment bouwmaterialen te leveren als onderdeel van onze intrinsieke motivatie om maatschappelijk verantwoord te willen ondernemen. De focus zal nog nadrukkelijker komen te liggen op de meest groene producten en dan met name op circulaire en biobased producten. Greenworks brengt deze van losse producten naar totaaloplossingen voor nieuwbouw en renovatie.

  Met de ontwikkeling van integrale totaaloplossingen ontzorgt Greenworks haar klanten en schaalt hiermee op naar het vergroten van het aandeel Greenworks bouw- en installatiematerialen en levert daarmee een significante bijdrage aan een duurzaam Nederland.

  In één oogopslag inzicht in duurzaamheid en comfort

  Stelt u zich eens voor: geen ingewikkeld uitzoekwerk meer om bouw- en installatiematerialen te vinden die daadwerkelijk duurzaam zijn en een positief effect hebben op het comfort van de eindgebruiker. Gewoon, simpel, een overzicht van alle producten met een score erachter. Zodat u meteen ziet hoe een bouwmateriaal of installatie ‘scoort’ op duurzaamheid en comfort. Het Greenworkslabel maakt dat mogelijk.

  Hoe duurzaam is het product?
  De Greenworksscore wordt bepaald aan de hand van 11 specifieke, duurzame materiaal- en productie-eigenschappen. Deze eigenschappen variëren van gebruikte grondstoffen, mate van onderhoud van het product in zijn toepassing, tot de herbruikbaarheid en recyclebaarheid aan het einde van de levenscyclus van een gebouw.

  Greenworks: De duurzame kenmerken in beeld gebracht

  Raab Karcher heeft voor elk Greenworks product een productinformatieblad opgesteld waarop direct te lezen is aan welke duurzame kenmerken het product voldoet. Het biedt onder meer informatie over samenstelling, productie, eigenschappen en verpakking. Verder is te zien over welke certificaten en labels het product beschikt.

  Ranking in rekeninstrumenten
  De vermelde milieukosten geven de milieubelasting weer uitgedrukt in euro’s per eenheid product afgezet tegen de gemiddelde milieubelasting per toepassingsgebied. De score is afkomstig uit de nationale milieudatabase, weergegeven in de rekeninstrumenten, zoals o.a. GPR materiaal. Met deze rekeninstrumenten kan een milieuprestatieberekening worden gemaakt, welke verplicht moet worden aangeleverd bij de nieuwbouw van woningen en kantoren met een gebruiksoppervlak van 100 m2 of meer. Momenteel geldt hiervoor een grenswaarde van 0.8.

  Greenworksscore
  De Greenworksscore is een afgeleide van de levenscyclusanalyse conform de EN15804 en is tot stand gekomen na afstemming met onder andere de instrumenteigenaren en het ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties. Deze ontwikkelde methode geeft inzage in 11 duurzame materiaal- en productie eigenschappen. De Greenworksscore wordt weergegeven door een getal en bedraagt maximaal 22. Hiermee zijn de producten binnen eenzelfde toepassingsgebied onderling vergelijkbaar.

  Keurmerken
  Indien aan het Greenworks product ook een of meerdere keurmerken is toegekend, dan is dit ook op het productinformatieblad zichtbaar. Denk hierbij aan keurmerken als FSC® of PEFC™, DuboKeur, Cradle to Cradle etc. Met Greenworks kan Raab Karcher u uitstekend adviseren op het gebied van circulaire en duurzame bouwmaterialen en oplossingen.

  Met Greenworks kan Raab Karcher u uitstekend adviseren op het gebied van circulaire, biobased en duurzame bouwmaterialen en oplossingen. Graag ondersteunen wij bij het binnenhalen van duurzame selecties en aanbestedingen.