EEN PLAN VOOR DE TOEKOMST WAARMEE WE VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN VOOR ONS VERLEDEN

Al meer dan 75 jaar zet de VELUX Groep zich in om de kwaliteit van uw leven te verbeteren door middel van daglicht en frisse lucht. Om een woonomgeving te creëren die gezond en aantrekkelijk is, een werkomgeving die inspireert of een leeromgeving die het leren stimuleert. Deze passie voor daglicht, frisse lucht en comfortabeler leefomgevingen is de basis van ons bedrijf en tot op de dag van vandaag nog steeds onze drijfveer.

Met onze Duurzaamheidsstrategie 2030 verbinden we ons ertoe alle CO2 die we sinds onze oprichting in 1941 hebben uitgestoten vast te leggen en zodat we met ons 100 jaar bestaan, in 2041, CO2-neutraal te zijn.

Samen met WWF (World Wide Fund for Nature) leggen we momenteel onze historische CO2-voetafdruk vast door wereldwijd bossen te beschermen en te herstellen. Voor de toekomst zullen we bovendien de CO2-uitstoot van onze hele waardeketen verminderen, in overeenstemming met de reductiedoelstelling van 1,5 C uit het Akkoord van Parijs. Dit noemen we Levenslang CO2 Neutraal.

"We streven ernaar om in 2041 Levenslang CO2 Neutraal. te zijn, door 100 jaar aan CO2-voetafdruk vast te leggen en onze toekomstige CO2-uitstoot te verminderen" – David Briggs, CEO van de VELUX Groep

Meer lezen over de VELUX Duurzaamheidsstrategie 2030, klik hier.

GEZOND BINNENKLIMAAT

VELUX heeft een uitgebreid productaanbod voor optimale toetreding van daglicht en frisse lucht. Er zijn veel mooie daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en lichtstraten. VELUX staat alom bekend als leverancier van raamdecoratie, zonwering en rolluiken. Die dragen allemaal bij aan een gezond binnenklimaat, zeker als je vertrouwt op automatische bediening. VELUX Active is het eerste smart home-systeem voor dakramen dat je kunt koppelen aan Apple HomeKit.

Een speciaal vakantieprogramma in het Integra bedieningssysteem laat je met een gerust hart de deur achter je dichtdoen. Het programma opent en sluit de gordijnen, luiken, ramen en lichtkoepels op gezette tijden. Ook is het mogelijk om je verlichting te koppelen aan het systeem zodat aparte tijdschakelaars niet meer nodig zijn. Een knappe inbreker die dan nog doorheeft dan je niet thuis bent. De techniek staat werkelijk voor niets en maakt je huis hier op een eenvoudige manier veiliger, comfortabeler en gezonder.

VELUX Active with Netatmo zorgt volautomatisch voor een optimaal binnenklimaat. Het systeem opent en sluit zelfstandig alle raamelementen om je huis te ventileren en gezond te houden, of om oververhitting of wateroverlast te voorkomen. Het vergelijkt de situatie in huis met de weersverwachting en berekent welke actie het binnenklimaat zal verbeteren. Regent het? Geen probleem: de regensensor in het VELUX Integra-dakraam bepaalt of het raam kan worden geopend, en zorgt meteen voor sluiting als de eerste druppels vallen.