Landelijke bouwmaterialenhandel met 32 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop

SAMEN BOUWEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

  • Duurzame toekomst
  • Duurzame ontwikkeling
  • Duurzame bouwindustrie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als onderdeel van het beursgenoteerde Franse Saint-Gobain, streven we er naar om dé referentie te worden op het gebied van duurzame ontwikkeling in de bouwindustrie. Deze doelstelling, samengevat in ons maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) beleid, onze ‘Sustainable Habitat’ missie, vormt een integraal onderdeel van de strategie van Raab Karcher. Alleen op die manier geloven wij dat MVO écht verankerd kan zijn in ons dagelijks ondernemen.

We hebben onze onderneming door de jaren heen ontwikkeld met het grootste respect voor mensen en hun omgeving.De algemene ‘principes voor gedrag en handelen’, welke voortkomen uit het beleid van Saint-Gobain, zijn de kernwaarden die de fundering vormen voor onze bedrijfscultuur en onze inzet voor duurzame ontwikkeling.

Voor ons is duurzame ontwikkeling zowel een dagelijkse verantwoordelijkheid als een bedrijfseconomische kans.

Concreet betekent dit dat wij bij elke beslissing of activiteit rekening houden met de impact ervan op de bekende drie pijlers: people, planet en profit. Nu en in de toekomst. Dit doen wij op drie gebieden: als aanbieder van oplossingen, als verantwoorde onderneming en als sociaaleconomisch belanghebbende.

Saint-Gobain is altijd bezig met innovatie om nieuwe oplossingen te ontdekken om ons allemaal te helpen duurzamer en comfortabeler te laten leven. Het Multicomfort programma is ontwikkeld om het doel van Saint-Gobain, een bijdrage leveren aan het creëren van een betere, meer comfortabeler en duurzame toekomst, te ondersteunen.
Bekijk deze website en ontdek het Multicomfort programma: www.multicomfort.com

Het MVO Jaarverslag Raab Karcher 2019:

Het beleid van Raab Karcher

Het gedachtegoed van Raab Karcher is vertaald naar beleid, dat past bij onze branche We spreken daarbij de volgende ambities uit:
- Bekend staan als meest toonaangevende bouwmaterialen-, tegel- en badkamertoeleverancier op het gebied van duurzame bouw.
- Realisatie van een duurzame interne bedrijfsvoering
- MVO is structureel onderdeel van het denken en doen binnen Raab Karcher
- Het imago van Raab Karcher versterken door communicatie over het MVO beleid

Onze MVO waarden

Om onze ambities te realiseren hebben we 8 no-nonsense MVO-waarden benoemd:
1. We voldoen aan externe regelgeving en regelgeving van de Saint-Gobain Groep
2. We ontwikkelen en implementeren duurzaam inkoopbeleid van producten en diensten
3. We voeren verantwoord duurzaam verkoopbeleid, afgestemd op onze klanten
4. We dragen zorg voor een gezonde en veilige werkomgeving
5. We verbeteren continu de milieuresultaten
6. We investeren in onze medewerkers middels training en ontwikkeling
7. We vergroten de positieve impact van Raab Karcher op de gemeenschap
8. We communiceren en inspireren over MVO initiatieven en resultaten
Deze MVO-waarden zijn van groot belang voor Raab Karcher en vormen het uitgangspunt voor het formuleren van onze doelstellingen en concrete actiepunten.
Hebt u vragen over het MVO beleid van Raab Karcher? Neem dan contact op met Gerhard Hospers, adjunct-directeur Greenworks, via info@greenworksacademy.nl

FSC® en PEFC™ Certificering

Raab Karcher heeft in 2007 een houtbeleid opgesteld welke de volgende eisen definieert voor verantwoordelijk kopen en verkopen van houtproducten:

Verantwoordelijk inkopen: er worden geen bedreigde/beschermde producten ingekocht. Al het aangekochte hout is afkomstig van een legale bron en duurzaam bosbeheer wordt gepromoot door aankoop van hout dat gecertificeerd is door het Forest Stewardship Council (FSC®) of door de Program for the Endorsement of Forest Certification schemes (PEFC™). Leveranciers die in verband worden gebracht met het illegaal kappen van bossen, worden uit het leveranciersbestand verwijderd.

Verantwoordelijk verkopen: werknemers worden getraind en klanten worden ingelicht over de voordelen van duurzaam bosbeheer en de traceerbaarheid van het product.

Als onderdeel van het MVO-beleid van Raab Karcher is dit houtbeleid overgenomen en geïmplementeerd. Dit betekent dat wij vanaf juli 2011 gecertificeerd zijn voor het verkopen van zowel FSC® als PEFC™ gecertificeerd hout- en plaatmateriaal. Daarmee kunnen wij u garanderen dat van de betreffende producten de herkomst uit duurzaam beheerde bossen is zekergesteld.

Wat betekent dit voor u?

  • Een uitgebreid assortiment hout & plaat met FSC® of PEFC™ certificering.
  • Een breed standaard assortiment dat direct uit voorraad te leveren is.
  • Het gehele jaar speciale hout- en plaatacties.
  • Een deskundig adviesnetwerk met betrekking tot (duurzaam) hout en plaat.

Onze certificaten

Kortom, Raab Karcher is er klaar voor om u verder op weg te helpen met duurzaam bouwen, om zo ook onze steen bij te dragen aan een gezonde leef- en werkomgeving!

Zoek in onze webshop naar onze FSC® gecertificeerde producten

Regelgevingboekje

Bouwwerken moeten passen in hun omgeving en mogen geen gevaar opleveren voor de veiligheid en gezondheid van bewoners en gebruikers. Het (ver)bouwen en gebruik van woningen en andere gebouwen is daarom aan regels gebonden. Alle bouwwerken moeten aan die regels voldoen. Meestal is voor bouwen een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig. In een aantal gevallen kunt u zonder vergunning (vergunningvrij) bouwen. Ook krijgt u in veel gevallen te maken met certificaten en normeringen van producten. De meest voorkomende hebben wij voor u samengevat in een handig en interactief regelgevingboekje. Klik op onderstaande afbeelding om het boekje te downloaden.