Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Slim isoleren doe je met Eurowall® PIR-isolatie

De nieuwe BENG-eisen en vooral aardgasloos bouwen vragen een zeer goed geïsoleerde gebouwschil. Door de overgang naar lage temperatuurverwarmingssystemen is namelijk een goed geïsoleerde gebouwschil nodig om de binnentemperatuur in de wintermaanden in een woning comfortabel te houden. Isolatiematerialen met een lage lambdawaarde, zoals PIR-isolatie, worden daardoor steeds meer toegepast.
12-05-2022
lees verder

Blog: Duurzaam renoveren

Heel wat bestaande gebouwen verbruiken te veel energie, met derhalve ook hoge kosten en CO2-uitstoot tot gevolg. Goed renoveren is vaak nodig om dit relevant te verbeteren. Extra isolatie is daarbij een belangrijke factor. Hiervoor biedt ROCKWOOL diverse duurzame oplossingen.
02-05-2022
lees verder

Blog: Funderingsbalken razendsnel en zonder afval gerealiseerd met Superkist

Funderingsbalken bouwen vergde vroeger flink wat bekistingswerk. Maar tegenwoordig kan het eenvoudig met funderingskisten van EPS. De Hoop Pekso bedacht speciale trekpennen om de ‘Superkist’ mee dicht te zetten. Dat gaat niet alleen razendsnel, het voorkomt ook veel onnodig afval.
25-04-2022
lees verder

Blog: Breng daglicht naar binnen!

Een nieuwe lichtkoepel plaats je niet elke dag. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Bij Skylux ben je aan het juiste adres. Want dit familiebedrijf biedt al meer dan 45 jaar een uitgebreid aanbod in natuurlijk daglicht. Naast een enorme keuze aan lichtkoepels, zijn er ook platdakramen voor de liefhebbers van een strak design.
14-03-2022
lees verder

Ons nieuwe Woonmagazine 2022 is een feit

Met ontzettend veel trots introduceren wij ons nieuwe Woonmagazine 2022. Het staat weer helemaal in het thema van inspiratie en laatste trends. Je vindt inspiratie in de thema’s tegels, vloer & wand, sanitair, hout, deuren, stenen, gevel & dak, isolatie, daglicht en keukens.
22-02-2022
lees verder

“Drenthe woont circulair is veel meer dan een pilot voor circulair bouwen”

Met Drenthe Woont Circulair gaan acht woningcorporaties in zes consortia de uitdaging aan om van circulaire woningbouw de nieuwe standaard te maken. Dat vraagt niet alleen om een andere manier van bouwen, maar om een totale omslag in de manier van denken. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Dat weten ze nog niet precies, maar er wordt een volgende stap gezet!
27-01-2022
lees verder

Stebru bouwt OurDomain Rotterdam Blaak “We plukken de vruchten van de goede en strakke planning”

De toch al indrukwekkende skyline van Rotterdam krijgt er een markant gebouw bij. Midden in het centrum ontwikkelt en bouwt Stebru de 70 meter hoge en 24 verdiepingen tellende woontoren OurDomain Rotterdam Blaak. Een woonconcept van Greystar voor studenten en starters die een compleet afgewerkt appartement zoeken met alle benodigde services, in het kloppende hart van de stad.
21-01-2022
lees verder

“Alles wat we vooraf in de fabriek kunnen maken, levert enorme winst op in het bouwproces”

Aan de zuidkant van Dedemsvaart ligt de nieuwbouwwijk Bransveen. In de afgelopen jaren zijn hier in de eerste fase ongeveer 175 woningen gebouwd. In de tweede fase komen er in het midden van het gebied nog zo’n 100 woningen bij. M2 Bouw bouwt hier onder andere vijf luxe vrijstaand-geschakelde woningen. Ondanks het traditionele uiterlijk van deze woningen, is het casco grotendeels prefab gebouwd.
14-01-2022
lees verder

Raab Karcher in actie voor de Ronald McDonald Huizen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Raab Karcher. Het ondersteunen van een goed doel maakt hier onderdeel van uit. Sinds een aantal jaren is Raab Karcher sponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Met sponsoracties op de verschillende Raab Karcher vestigingen wordt geld ingezameld voor de Ronald McDonald Huizen in Nijmegen, Groningen, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Zowel medewerkers van Raab Karcher als klanten en leveranciers zetten zich hiervoor in.
21-12-2021
lees verder

Blog: Geen witte uitslag meer op metselwerk

Een baksteen gevel vinden veruit de meeste mensen nog steeds prachtig. Helaas krijgen veel baksteengevels bij nieuwbouwprojecten na enige tijd te maken met witte kalkuitslag. Gelukkig is dit te minimaliseren of voorkomen door het gebruik van de uitbloeiingsarme voegmortels van Remix. De overige voordelen krijg je er gewoon bij, zoals lichte verwerkbaarheid, lange open tijd, intense kleurbeleving en een goed watervasthoudend vermogen.
13-12-2021
lees verder