Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Kalkzandsteen koploper in duurzame bouwsystemen

Hoe duurzaam en circulair is kalkzandsteen? Calduran liet het onderzoeken door Nibe, dat verrassende conclusies trok. Kalkzandsteen blijkt namelijk duurzamer dan wanden van hout, leem, gipsblokken en metal stud. En een stuk duurzamer dan (prefab) beton.
21-10-2021
lees verder

Kom jij ons bezoeken op de Prefab beurs?

Van dinsdag 12 t/m donderdag 14 oktober 2021 vindt de Prefab beurs in de Brabanthallen in Den Bosch plaats. Deze beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.
07-10-2021
lees verder

Blog: Word toekomstbestendig: Denk SMART voor je start!

Snel, slim en goed en - als het kan - ook duurzaam en circulair. Deze paar steekwoorden vatten samen wat er van jou als vakman in de bouw verwacht wordt. Dat betekent dat je extra aandacht moet besteden aan de producten die je kiest, maar ook dat er meer aandacht komt voor de kwaliteit van de werkzaamheden.
27-09-2021
lees verder

Blog: Geluidsisolatie geeft broodnodige rust

Installaties in huis produceren geluid, de leefomgeving, maar ook buren of huisgenoten. Het kwetteren van vogels wordt als positief ervaren, maar te veel geluid - van de buren of verkeer – wordt veelal als overlast ervaren. Maar ook bewegingen en het praten van huisgenoten kan hinderlijk zijn. Nu we definitief meer te lijken gaan thuiswerken, is dat soms ook nog een bron van ergernis.
23-09-2021
lees verder

Bestel met onze vernieuwde app en win een cadeaubon t.w.v. 50 euro

Onze vernieuwde App is live en staat vol met handige nieuwe functionaliteiten, en dat willen wij graag met jou vieren! Je kan namelijk een cadeaubon t.w.v. € 50 winnen als jij een bestelling van minimaal € 600,- plaatst via onze vernieuwde app.
20-09-2021
lees verder

Kingspan focust op circulariteit

Planet Passionate. Onder dat motto rolt Kingspan een uitgebreid programma uit om te komen tot verduurzaming en circulariteit. Het bedrijf wil hier een duidelijke pioniersrol in spelen. Kingspan Insulation neemt daarom producten, productieprocessen en bedrijfsvoering onder de loep om de CO2-uitstoot te verlagen en de circulariteit te verhogen.
02-09-2021
lees verder

Duurzame, circulaire woningen met een materiaalpaspoort

Het klinkt in eerste instantie misschien niet ingewikkeld; een woning voorzien van een materiaalpaspoort. Het is een kwestie van goed bijhouden welke materialen worden gebruikt bij de bouw van de woning, alles opschrijven en klaar. Zo simpel is het alleen niet.
13-08-2021
lees verder

Onze vernieuwde app is uit

Jouw handige bouwbuddy altijd dichtbij
21-07-2021
lees verder

Blog: Wapenen van metselwerk was nog nooit zo eenvoudig

Wapenen van binnen- en buitenmetselwerk gaat snel en eenvoudig met Murfor® Compact. De nieuwe metselwerkwapening op rol. Met een rollengte van 30 meter kan de wapening in lange, doorlopende lengtes op het metselwerk gelegd worden en op de juiste lengte(s) worden afgeknipt.
05-07-2021
lees verder

Blog: Inloopdouches met maximale flexibiliteit

Zo flexibel was het inbouwen van inloopdouches nog nooit: Schlüter-KERDI-LINE-VARIO combineert de krachtige en beproefde KERDI-afvoertechniek met elegante, minimalistische profielen
01-07-2021
lees verder