Landelijke bouwmaterialenhandel met 34 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop
ACCOUNT AANVRAGEN

Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Van nature circulaire isolatie

In het programma ‘Nederland Circulair 2050’ is de kabinetsvisie op de circulaire economie neergezet. Doel is om uiterlijk in 2050 een volledig circulaire economie tot stand te brengen. De ambitie van het kabinet is om samen met markt en overheid in 2030 een (tussen)doel te realiseren van 50% minder gebruik van primaire grondstoffen (mineraal, fossiel en metalen). Wist je dat ROCKWOOL® al helemaal klaar is voor een circulaire toekomst?
06-12-2019
lees verder

Blog: Probleemloos werken met bouwmuurfolie

Doordat er de laatste jaren steeds meer energieneutrale, NOM en passieve woningen worden gebouwd, wordt een bouwfysisch verantwoord afgedichte schil steeds belangrijker. Zo is het belangrijk dat de bouwmuuraansluiting lekwater afvoerend en dampopen wordt afgewerkt aan de buitenzijde. De Spirtech 200 onderdakfolie heeft als voordeel dat deze op de minerale wol mag aansluiten zonder dat de folie gaat doorlekken en daarbij wel dampopen is.
04-12-2019
lees verder

Blog: Laat isolatie echt werken!

Goed isoleren wordt in de huidige energietransitie steeds belangrijker. Maar isoleert uw gevel of dak na twintig jaar nog steeds goed? Of ligt de isolatiewol zwart van de schimmel in klonten onderin de spouw? Door aan de buitenzijde een goede waterkerende en dampdoorlatende folie aan te brengen blijft de isolatie beschermt tegen vocht en kan zijn werk ook na twintig jaar nog prima blijven doen.
20-11-2019
lees verder

Blog: Optimalisering spouwisolatie

In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn en in 2030 moet de CO2-uitstoot al met 49% zijn gereduceerd. Ook zal vanaf juli 2020 nieuwbouw moeten voldoen aan de BENG-eisen. Allemaal maatregelen om woningen energiezuiniger te maken. Maar om wat op papier staat in de praktijk te kunnen behalen, zal ook de kwaliteit omhoog moeten.
08-11-2019
lees verder

Blog: Alles-in-één dakelement

Een super isolerend dakelement, dat aan de binnenzijde direct is af te werken met behang, verf of stucwerk en ook nog brandveilig, geluidwerend en luchtdicht is. Dit schaap met vijf poten betreft het Unidek Aero DeLuxe dakelement. Niet alleen opvallend veelzijdig, maar ook harde noodzaak in het licht van Klimaatakkoord, energietransitie en brandveilig bouwen.
07-11-2019
lees verder

Blog: Eén voegmortel voor alle tegels

Het lijkt te mooi om waar te zijn: één voegmortel voor alle tegels, ongeacht formaat, type scherf en zelfs binnen en buiten. En dan ook nog in zeventien kleuren verkrijgbaar, met een zeer hoge kleurstabiliteit en bovendien optimaal verwerkbaar. Noem het maar een voegmortel die meedenkt: de nieuwe ARDEX G 10 Premium Flex-voegmortel.
31-10-2019
lees verder

Komt u ook naar de Rundvee & Mechanisatie vakdagen (RMV)?

Op 29, 30 en 31 oktober 2019 vindt de Rundvee & Mechanisatie vakdagen (RMV) beurs weer plaats in de Evenementenhal in Hardenberg. Ook dit jaar is Raab Karcher als exposant weer aanwezig, u vindt ons in Hal 2, standnummer 220.
25-10-2019
lees verder

Blog: Passende deur voor iedere woning

De nieuwbouw of renovatie van je woning is het moment om je huis te laten voldoen aan al je wensen. Het vervangen van een binnen- of buitendeur is daar een belangrijk onderdeel van
14-10-2019
lees verder

Blog: Energietransitie vraagt goede isolatie

Onze energievoorziening zal de komende decennia ingrijpend veranderen. Met de presentatie van het Klimaatakkoord op 28 juni, zijn er nieuwe piketpalen geslagen om de ambitieuze doelstelling te halen van 49 procent CO2-reductie in 2030. Dat betekent beter isoleren en gebruikmaken van duurzame warmte en elektriciteit. Recticel Insulation anticipeert op deze ontwikkeling met Eurowall Xentro: een thermische isolatieplaat met zeer hoge thermische prestaties.
11-10-2019
lees verder

Greenworks Vintage Wood circulair hout van Raab Karcher en RGS #hetkanwel

Raab Karcher Greenworks en het circulaire sloopbedrijf RGS uit Rijssen werken samen aan een circulaire bouweconomie. De samenwerking is tot stand gekomen n.a.v. de sloop van de oude gemeentewerf in Goor. Na overleg tussen beide partijen is ervoor gekozen om ca. 50 m3 balkhout te demonteren, zoveel mogelijk te ontdoen van metalen en af te korten naar de huidige courante houtmaten.
10-10-2019
lees verder