Landelijke bouwmaterialenhandel met 32 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop
ACCOUNT AANVRAGEN

Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Dakelement direct klaar voor plafondafwerking

U wilt een strak afgewerkt plafond onder het hellende dak. Dat betekent veelal eerst een regelwerk aanbrengen en vervolgens gipsplaten monteren. Met Unidek Aero DeLuxe zijn deze extra stappen verleden tijd! Het isolerende dakelement is namelijk aan de binnenzijde al voorzien van een Fermacell gipsvezelplaat. Na montage van het dakelement kan de binnenzijde direct worden afgewerkt. Dat bespaart materiaal én tijd. Maar, er zijn nog veel meer voordelen…
01-07-2020
lees verder

Strategische samenwerking Portisa en Raab Karcher

Wij willen u graag informeren over de strategische samenwerking die Portisa Nederland BV en Raab Karcher met elkaar zijn aangegaan op het gebied van prefab badkamers.
29-05-2020
lees verder

Hoe Greenworks bijdroeg aan winst in een duurzame prijsvraag

In Berkel en Rodenrijs is een super duurzame wijk gebouwd. Vlinderhof, zoals de wijk van 17 woningen heet, is een gezamenlijke ontwikkeling van Zondag ontwikkeling B.V. en Van der Lecq en Droogers. Alle woningen zijn Nul op de Meter. Met behulp van ons Greenworks- concept paste Van der Lecq en Droogers veel duurzame materialen toe. Hier vertelt Jan Droogers over het project en zijn veranderde visie op duurzaamheid.
29-04-2020
lees verder

“Door de continue ontwikkelingen blijft installatiewerk leuk en uitdagend”

Hij was 16 toen hij begon aan zijn eerste baan als elektromonteur en 26 toen hij de kans kreeg om bij een loodgieter te gaan werken. Inmiddels runt hij al meer dan 10 jaar zijn eigen bedrijf dat – door die brede werkervaring – alle takken van sport op installatiegebied onder de knie heeft. Een interview met Erwin Rommens van Rommens Installaties.
17-04-2020
lees verder

De logistieke uitdagingen van binnenstedelijk bouwen: KuiperArnhem werkt met Leanworks

KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling, opgericht in 1902, is het oudste zelfstandige bouwbedrijf van Arnhem. Het bedrijf heeft 55 medewerkers en ontwikkelt, bouwt, renoveert, restaureert en onderhoudt. Binnenstedelijk bouwen is haar specialiteit. Logistieke uitdagingen brengt dat vaak wel met zich mee. Soms mogen materialen op zo’n plek maar op één dag in de week binnen een bepaalde tijdspanne geleverd worden. Leanworks van Raab Karcher biedt dan uitkomst.
15-04-2020
lees verder

Prefab bouwen?

Samen met zijn compagnon Arjan Simonse richtte Albert Post in 2006 het bedrijf Bouw Totaal op. Wat toen nog vooral iets was voor grotere bedrijven, werd vanaf de start de core business van Bouw Totaal: Inmiddels is het bedrijf bijna 30 man sterk en raadt Albert iedereen aan om dat prefab bouwen toch echt eens te proberen: “Het is sneller, concurrerender, werkt prettiger en betere begeleiding en service als bij Raab Karcher vind je nergens.
02-04-2020
lees verder

Blog: Slim bouwen met grootformaat bouwplaten

De behoefte aan verhoging van de bouwsnelheid en verlaging van de faalkosten neemt sterk toe in de bouw. Het werken met kant-en-klare bouwdelen wordt daardoor steeds belangrijker. Het aantal aansluitingen – en dus kans op risico's – neemt daardoor af en er kan sneller en goedkoper worden gebouwd. Een voorbeeld zijn de nieuwe grootformaat wedi bouwplaten, waarmee binnen 30 minuten een vrijstaande scheidingswand is te realiseren.
03-02-2020
lees verder

Blog: Van nature circulaire isolatie

In het programma ‘Nederland Circulair 2050’ is de kabinetsvisie op de circulaire economie neergezet. Doel is om uiterlijk in 2050 een volledig circulaire economie tot stand te brengen. De ambitie van het kabinet is om samen met markt en overheid in 2030 een (tussen)doel te realiseren van 50% minder gebruik van primaire grondstoffen (mineraal, fossiel en metalen). Wist je dat ROCKWOOL® al helemaal klaar is voor een circulaire toekomst?
19-01-2020
lees verder

Blog: Probleemloos werken met bouwmuurfolie

Doordat er de laatste jaren steeds meer energieneutrale, NOM en passieve woningen worden gebouwd, wordt een bouwfysisch verantwoord afgedichte schil steeds belangrijker. Zo is het belangrijk dat de bouwmuuraansluiting lekwater afvoerend en dampopen wordt afgewerkt aan de buitenzijde. De Spirtech 200 onderdakfolie heeft als voordeel dat deze op de minerale wol mag aansluiten zonder dat de folie gaat doorlekken en daarbij wel dampopen is.
17-01-2020
lees verder

Greenworks webinar: aanpak stikstof

Het stikstofprobleem nekt ons als bouwbranche. Wat is er nu eigenlijk aan de hand, hoe zit het met de AERIUS berekening en hoe kunnen wij jou helpen om een bijdrage te leveren aan de doorgang van jouw project.
13-01-2020
lees verder