Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Prijsaanpassingen

Het kan u niet ontgaan zijn dat onze markt sterk in beweging is. Dit heeft dit jaar al geresulteerd in meerdere prijsverhogingen die onze leveranciers doorberekenend hebben aan de groothandel. Via deze weg willen we u informeren dat veel van onze leveranciers weer een prijsverhoging hebben aangekondigd per 1 januari 2022. Deze prijsontwikkeling zal gevolgen hebben voor de prijsstelling van meerdere artikelen in ons assortiment.
26-11-2021
lees verder

Blog: Lichtkoepels: snel en eenvoudig daglicht binnenhalen

Lichtkoepels van VELUX Commercial bieden multifunctionele daglichtoplossingen, die naadloos aansluiten op alle projectvereisten. De opties zijn heel divers en betreffen onder meer comfortventilatie, RWA, daktoegang, veiligheid en bediening. De prefab lichtkoepels zijn eenvoudig en snel te monteren.
18-11-2021
lees verder

Blog: Met een Weekamp voordeur zit u er warmpjes bij!

Duurzaamheid is een thema dat steeds belangrijker wordt. Thema’s als aardgasloos bouwen, nul-op-de-meter, CO2-reductie, energietransitie, BENG en stijgende energieprijzen zijn een grote rol in ons leven gaan spelen. Door uw voordeur te vervangen kunt u hier op inspelen. U kunt milieuwinst en kostenbesparingen op energie realiseren en tegelijkertijd het comfort en de veiligheid van uw woning verhogen.
03-11-2021
lees verder

Blog: Engobe-baksteen verandert als een kameleon

Steenfabriek De Rijswaard heeft een nieuwe collectie bakstenen geïntroduceerd onder de naam Kameleon. Het gevelaanzicht verandert namelijk door de verschillende kleurtinten in deze serie, die bestaat uit speciale engobe-bakstenen.
02-11-2021
lees verder

Blog: Kalkzandsteen koploper in duurzame bouwsystemen

Hoe duurzaam en circulair is kalkzandsteen? Calduran liet het onderzoeken door Nibe, dat verrassende conclusies trok. Kalkzandsteen blijkt namelijk duurzamer dan wanden van hout, leem, gipsblokken en metal stud. En een stuk duurzamer dan (prefab) beton.
21-10-2021
lees verder

Kom jij ons bezoeken op de Prefab beurs?

Van dinsdag 12 t/m donderdag 14 oktober 2021 vindt de Prefab beurs in de Brabanthallen in Den Bosch plaats. Deze beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.
07-10-2021
lees verder

Blog: Word toekomstbestendig: Denk SMART voor je start!

Snel, slim en goed en - als het kan - ook duurzaam en circulair. Deze paar steekwoorden vatten samen wat er van jou als vakman in de bouw verwacht wordt. Dat betekent dat je extra aandacht moet besteden aan de producten die je kiest, maar ook dat er meer aandacht komt voor de kwaliteit van de werkzaamheden.
27-09-2021
lees verder

Blog: Geluidsisolatie geeft broodnodige rust

Installaties in huis produceren geluid, de leefomgeving, maar ook buren of huisgenoten. Het kwetteren van vogels wordt als positief ervaren, maar te veel geluid - van de buren of verkeer – wordt veelal als overlast ervaren. Maar ook bewegingen en het praten van huisgenoten kan hinderlijk zijn. Nu we definitief meer te lijken gaan thuiswerken, is dat soms ook nog een bron van ergernis.
23-09-2021
lees verder

Kingspan focust op circulariteit

Planet Passionate. Onder dat motto rolt Kingspan een uitgebreid programma uit om te komen tot verduurzaming en circulariteit. Het bedrijf wil hier een duidelijke pioniersrol in spelen. Kingspan Insulation neemt daarom producten, productieprocessen en bedrijfsvoering onder de loep om de CO2-uitstoot te verlagen en de circulariteit te verhogen.
02-09-2021
lees verder

Duurzame, circulaire woningen met een materiaalpaspoort

Het klinkt in eerste instantie misschien niet ingewikkeld; een woning voorzien van een materiaalpaspoort. Het is een kwestie van goed bijhouden welke materialen worden gebruikt bij de bouw van de woning, alles opschrijven en klaar. Zo simpel is het alleen niet.
13-08-2021
lees verder