Landelijke bouwmaterialenhandel met 32 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop

Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Superkist:, supersnel een EPS-bekisting voor funderingsbalken

Er zijn verschillende manieren om op een paalfundering een betonnen funderingsbalk te storten. Het meest toegepast worden EPS-bekistingen, die zorgen voor een goed geïsoleerde funderingsbalk en aansluiting op de begane grondvloer. De Hoop Pekso heeft het EPS-bekistingssysteem doorontwikkeld tot de zogenaamde Superkist. Dit systeem werkt zonder boven- en onderbeugels en is supersnel te plaatsen.
05-03-2021
lees verder

Blog: Stop met zagen!

Veel aannemers zagen nog zelf hun dakelementen op de bouwplaats. Dat is arbeidsintensief en niet praktisch. Met Unidek PasDak kan dat veel sneller en slimmer. Kingspan Unidek maakt uw dakelementen op basis van uw werktekening op maat. U krijgt een legplan voor de controle. Na akkoord vragen productie en levering maximaal slechts twaalf werkdagen. En u krijgt alle dakelementen zo aangeleverd dat u ze razendsnel kunt leggen, uiteraard zonder te zagen.
02-03-2021
lees verder

Airflex isolatiefolie: Hoge Rc, innovatief en betaalbaar

Vergelijk een woning met een wollen trui en een luchtballon! En trek zelf de conclusie hoe je een woning het best kunt isoleren.
22-02-2021
lees verder

Blog: Dakbeschot van binnenuit isoleren

In 2050 moeten zeven miljoen woningen en één miljoen gebouwen van het aardgas af. Als eerste stap moeten in 2030 de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. Dat betekent veelal een overstap naar aansluiting op een warmtenet of installatie van een warmtepomp.
09-02-2021
lees verder

Onafhankelijke branchestandaard voor het meten van circulariteit

Gerhard Hospers is als adjunct-directeur Greenworks bij Raab Karcher een lopende encyclopedie als het gaat om circulair en duurzaam bouwen. Ronald Bal stond als aanjager van duurzaamheid en circulariteit bij VELUX onder andere aan de wieg van het circulaire reclaimed hout dakraam van VELUX.
01-02-2021
lees verder

Blog: VELUX modulair daklicht is echte alleskunner

VELUX modulaire daklichten vormen bij JET BIK-part of VELUX Commercial de nieuwe standaard voor glazen daglichtoplossingen in platte daken. VELUX modulaire daklichten zijn er met zowel vast glas als ventilerend. Ook is er een variant met twee gekoppelde daklichten.
27-01-2021
lees verder

Blog: Non-woven afdekvlies in opmars

Non-woven afdekvliezen vervangen steeds vaker de traditionele stucloper. Vooral het gebruiksgemak speelt daarbij een rol, maar ook duurzaamheid. Milieutechnisch scoren de non-woven afdekvliezen hoog doordat ze gemaakt zijn van textielrestanten uit de kledingindustrie. Ook de zelfklevende variant is in opmars.
19-01-2021
lees verder

Blog: Voordelen Rockpanel gevelbekleding vaak onbenut

De naam Rockpanel zal iedereen bekend in de oren klinken. Maar dat Rockpanel gevelbekleding heel veel voordelen biedt in de verwerking, blijkt minder bekend te zijn. In de praktijk monteren veel verwerkers Rockpanel net zo als bijvoorbeeld HPL-beplating. En daarmee laten ze heel veel winst liggen.
18-01-2021
lees verder

ENCI Portlandcement blijft betrouwbare duizendpoot

Sinds de sluiting in augustus 2020 van de cementfabriek ENCI in Maastricht, komt het ENCI zakgoedcement voortaan van andere locaties. Het ENCI Portlandcement komt nu uit de Belgische HeidelbergCement fabriek in Lixhe. Daar wordt nog mergel gewonnen en jaarlijks 1,5 miljoen ton cement geproduceerd. Voor de prestatie van het cement maakt dit niet uit. Dit is nog steeds de vertrouwde kwaliteit zoals u van ENCI gewend bent.
15-01-2021
lees verder

Raab Karcher lanceert nieuwe corporate video

Raab Karcher zet zich in om samen met medewerkers, klanten en leveranciers het Nederland van de toekomst te bouwen. Dit door het bieden van totaaloplossingen en ondersteund door een landelijk vestigingsnetwerk. Zodat we samen gezonder en duurzamer kunnen leven in comfortabele en betaalbare woningen.
13-01-2021
lees verder