Landelijke bouwmaterialenhandel met 32 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop

Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Circulaire dakraamoplossingen

In het programma ‘Nederland Circulair 2050’ staat de kabinetsvisie op de circulaire economie. Doel is dat we uiterlijk in 2050 een volledig circulaire economie hebben. Ambitie is om in 2030 een (tussen)doel te realiseren van 50% minder gebruik van primaire grondstoffen. FAKRO heeft hiervoor een aantal daglichtoplossingen ontwikkeld die niet alleen duurzaam, maar ook tijd- en kostenbesparend zijn.
25-09-2020
lees verder

Blog: Waterdichting bij tegelwerk

Het waterdicht maken van vochtbelaste ruimten blijkt in de praktijk nog steeds lastig. Vooral inloopdouches vormen een uitdaging. Vaak wordt het tegelwerk ‘gebruikt’ om wanden en vloeren waterdicht te maken. Daar gaat het echter al fout: de ondergrond moet al waterdicht zijn, waarna het tegelwerk als esthetische en functionele afwerking volgt. Er moet volgens Omnicol meer in systemen worden gedacht.
22-09-2020
lees verder

Blog: Vloerverwarming met ongekende eigenschappen

Een tot 40 procent lagere opbouwhoogte, zeer korte reactietijd, snelle spreiding van de warmte over het gehele oppervlak en tot 30% lagere energiekosten. Het is een greep uit de talrijke voordelen van de klimaatregelende tegelvloer Schlüter-BEKOTEC-THERM. De geringe energiebehoefte van deze innovatieve klimaatregelende tegelvloer maakt tevens een volledige ontkoppeling van fossiele brandstoffen mogelijk.
16-09-2020
lees verder

Blog: Douche-element voor houten vloeren

Bij een badkamer op een bestaande of nieuwe houten (verdiepings)vloer is er extra aandacht nodig voor de waterdichting. Hout en vocht gaan immers niet goed samen. Wedi komt met een waterdichte kant-en-klare en slechts 25 mm dikke Fundo Rioligno doucheplaat met reeds ingebouwde goot en het juiste afschot.
11-09-2020
lees verder

Blog: De Theuma deurentool bij keuzestress

Bij het kopen van een huis komen er tientallen uitdagingen op je af, waaronder het kiezen van de juiste deuren en kozijnen. Gemakshalve valt de keuze daarom vaak op de standaard oplossing en dat is jammer. Met de juiste keuzes maak je van jouw huis een droomhuis. Door de Theuma deurentool kan je op een eenvoudige manier per ruimte de juist deur, kozijn en deurslag kiezen en je ziet direct wat het gaat kosten.
07-09-2020
lees verder

Blog: Drie-in-één vloerverwarming

Oppervlakteverwarming, ontkoppeling en afdichting in één: dat is de nieuwe IndorTec® THERM-E elektrische vloerverwarming van GUTJAHR. Het systeem is snel te leggen en heeft een hoge energie-efficiëntie door het ontbreken van holle ruimten. Een goede elektrische vloerverwarming is bovendien een aantrekkelijke optie bij aardgasloos bouwen.
02-09-2020
lees verder

Blog: Circulaire isolatie niet meer vrijblijvend

In het programma ‘Nederland Circulair 2050’ is de kabinetsvisie op de circulaire economie neergezet. Doel is om uiterlijk in 2050 een volledig circulaire economie tot stand te brengen. De ambitie van het kabinet is om samen met markt en overheid in 2030 een (tussen)doel te realiseren van 50% minder gebruik van primaire grondstoffen.
24-08-2020
lees verder

Blog: Levensecht kiezen voor baksteen

Het is soms best lastig: de juiste steensoort kiezen voor een bouwproject. Vooral als er keus is uit 125 steensoorten, dertien metselverbanden, veertien mortelkleuren en drie 3D-modellen. Zelfs doorgewinterde architecten en ontwerpers blijven zich dan afvragen hoe de steen van hun keuze zou uitpakken op het grote vlak. De Texture Designer van Steenfabriek de Rijswaard biedt hulp!
22-07-2020
lees verder

Blog: Nieuwe generatie voordeuren

De Skantrae NEXT voordeur heeft de uitstraling van een zware hardhouten deur. Maar in werkelijkheid is het een samengestelde plaatconstructie met een isolerende kern en deklagen van FSC® meranti multiplex met een kern van aluminium beplating. De voordelen? Een hoge vormstabiliteit, met een sterke vermindering van het krimp- en zwelgedrag. Daarnaast heeft de deur een gering gewicht en een verhoogde isolatiewaarde. Voor zowel nieuw- als bestaande bouw een ideale oplossing.
16-07-2020
lees verder

Dakelement direct klaar voor plafondafwerking

U wilt een strak afgewerkt plafond onder het hellende dak. Dat betekent veelal eerst een regelwerk aanbrengen en vervolgens gipsplaten monteren. Met Unidek Aero DeLuxe zijn deze extra stappen verleden tijd! Het isolerende dakelement is namelijk aan de binnenzijde al voorzien van een Fermacell gipsvezelplaat. Na montage van het dakelement kan de binnenzijde direct worden afgewerkt. Dat bespaart materiaal én tijd. Maar, er zijn nog veel meer voordelen…
01-07-2020
lees verder