Landelijke bouwmaterialenhandel met 32 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop

Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Rockpanel Woods combineert voordelen van hout en steen

Hout is helemaal in als bouwmateriaal. Ook in de gevel is de natuurlijke houtlook zeer gewild. Rockpanel Woods biedt dezelfde look als echt hout, maar dan zonder de nadelen van hout.
24-11-2020
lees verder

Blog: Vlekkeloze vloer met betonlook

Vloeren met betonlook zijn helemaal in. Ze passen bij de trend om ‘eerlijke’ materialen toe te passen die in het zicht blijven zoals ze zijn. Maar een vloer met betonlook blijft alleen vlekkeloos mooi met een goed nabehandelingssysteem.
17-11-2020
lees verder

Blog: Top kwaliteit gipsen sierlijsten in elke gewenste vorm

Of het nu nieuwbouw is of renovatie, Kwabo Techniek uit Volendam maakt voor elk plafond gipsen sierlijsten in de gewenste vorm. Kwabo heeft een groot aantal sierlijsten in het standaard-assortiment, maar kan zonder hoge meerkosten elke afwijkende vorm maken.
13-11-2020
lees verder

Blog: Geluid hoeft niet te storen

De installaties in huis produceren geluid, maar ook de bewoners. Soms is dat rustgevend, maar vaak wordt het - zeker als het geluid van de buren komt - als overlast ervaren. En ja, ook bewegingen en het praten van huisgenoten kan hinderlijk zijn. Nu we meer thuiswerken en op zaterdagmiddag niet meer langs de lijn staan, is dat soms een bron van ergernis.
11-11-2020
lees verder

Blog: Ubbink bereidt je voor op Wkb

Met de komst van de Omgevingswet vanaf 1 januari 2022, treedt ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. Dat betekent dat nieuwe gebouwen met een laag risicoprofiel bij oplevering door een private kwaliteitsborger worden getoetst aan de bouwregelgeving. Daarnaast worden aannemers nadrukkelijker aansprakelijk voor verborgen gebreken. Aantoonbare kwaliteit wordt dus nog belangrijker! Ubbink zorgt dat je klaar bent voor de Wkb, door het aanbieden van WKB SERVICES.
09-11-2020
lees verder

Blog: De Rijswaard zaagt steenstrippen zonder stof

Rijswaard Baksteen beschikt sinds kort over een bijzondere strippenzaagmachine waarmee ze bakstenen droog verzaagt tot steenstrips.
02-11-2020
lees verder

Blog: Energietransitie met PS-renovatievloer

Hoofddoel van het Klimaatakkoord uit 2019 is het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% in 2030 ten opzichte van 1990. Deze energietransitie leidt tot de opkomst van lage temperatuur verwarmingssystemen, die echter wel een goede geïsoleerde woning vragen. Voor slecht of ongeïsoleerde woningen in de bestaande bouw is er een efficiënte en tevens comfortabele oplossing: de PS-renovatievloer van VBI.
27-10-2020
lees verder

Blog: Ultradunne vacuümisolatie met harde beschermlaag

Groot voordeel van ultradunne vacuümisolatie is de zeer hoge isolatiewaarde. Beperking is de gevoeligheid voor beschadiging van het vacuüm, waardoor de isolatiewaarde verloren gaat. Recticel komt met een oplossing op maat voor plaatsen waar de ruimte voor isolatie beperkt is: Deck-VQ®. Dit is ultradunne vacuümisolatie, veilig beschermd door harde PIR-platen. Deze innovatieve isolatie is met name geschikt voor platte daken en terrassen.
21-10-2020
lees verder

Blog: Slimme funderingskist bespaart arbeidsuren

Het maken van een traditionele funderingsbekisting is erg arbeidsintensief. Het slaan van de piketpalen, het verwerken en aanbrengen van de bekistingsplaten, het hoort er allemaal bij. Alles bij elkaar is het niet alleen een zware belasting voor het lichaam, maar ook zeer tijdrovend. Je hebt je vast ooit afgevraagd of dit niet makkelijker kan.
14-10-2020
lees verder

Blog: Slimmer bouwen met Calduran kalkzandsteen elementen

De nieuwbouw van twee scholen en een gymzaal in Ederveen vordert gestaag. Met de nieuwbouw krijgen bijna zevenhonderd kinderen van de Julianaschool en de Calvijnschool in Ederveen vanaf medio 2021 een nieuwe school die voldoet aan de eisen van deze tijd. Bouwbedrijf Zegers Ede BV koos bewust voor kalkzandsteen elementen van Calduran Kalkzandsteen. Onder meer de grote vrijheid in wandhoogtes en constructief geringe dikten speelden een rol.
02-10-2020
lees verder