Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Alleskunner onder de mortels

De Remix Multimortel is nu al geschikt voor ruim 24 verschillende morteltoepassingen. Vrijwel iedere mortelklus kan met deze alleskunner worden geklaard.
21-06-2021
lees verder

Blog: Renoveren van bestaande lichtstraten

Men verwacht dat 75% van de gebouwen die we vandaag gebruiken, er in 2050 nog zal staan. Het is dus waarschijnlijk dat de behoefte om lichtstraten en lichtkoepels te renoveren zal toenemen, zodat deze gebouwen goede prestaties blijven leveren. De whitepaper ‘De overwegingen voor renovatie van lichtstraten’ van VELUX Commercial biedt een overzicht van het volledige renovatieproces en hoe dit kansen biedt om daglicht en ventilatie te optimaliseren.
14-06-2021
lees verder

Blog: Voorkom warmteverlies via hellend dak

Een hellend dak isoleren is een uiterst effectieve manier om energie te besparen. Via een slecht of niet-geïsoleerd dak gaat veel warmte verloren. En dat heeft niet alleen negatieve gevolgen voor het energieverbruik en wooncomfort, maar ook voor het energielabel van uw woning. Brandveilige ROCKWOOL® steenwol isolatie voorkomt onnodig warmteverlies via het hellend dak en draagt bij aan een constantere binnentemperatuur.
10-06-2021
lees verder

Blog: Gerecyclede kunststof voor verpakkingen

In 2011 bracht Forbo Eurocol als eerste leverancier binnen de branche een emmer van gerecyclede kunststof op de markt. Vanaf heden worden ook flessen en jerrycans van gerecyclede grondstoffen gemaakt. Goed voor maximaal 95% minder ‘virgin’ grondstoffen. Dat klinkt als een eenvoudig stap, maar dat was het niet.
08-06-2021
lees verder

Spelen met gevelpanelen in de Keralit visualisator

Horizontaal of verticaal? Wordt het antraciet, monumentenblauw of toch een andere kleur? In de Keralit gevelvisualisator kan zowel de professional als de particulier online spelen met gevelbekleding.
04-06-2021
lees verder

Update marktsituatie mei 2021

Het zal u niet ontgaan zijn dat de markt in bouwmaterialen nog steeds sterk in beweging is. Een belangrijke oorzaak hiervan is de COVID-19 pandemie waardoor er in sommige landen minder wordt geproduceerd of de productie is stopgezet. Anderzijds is er een groot tekort aan grondstoffen.
12-05-2021
lees verder

Aangepaste openingstijden 13, 14 en 24 mei

Graag willen wij je hierbij informeren dat wij als gehele organisatie dicht zijn op donderdag 13 mei (Hemelvaart) en maandag 24 mei (2e Pinksterdag).
04-05-2021
lees verder

Blog: Nieuwe visie op keramische tegels

Met PRO ARCHITECTURA 3.0 slaat Villeroy & Boch Tegels een nieuwe weg in. Het eeuwenoude bedrijf (1748) creëert met de herintroductie van zijn succesvolle kleur- en formaatsysteem een nieuwe visie op keramische tegels in de architectonische ruimte. Kleur en vorm worden niet langer alleen gekozen op basis van esthetische gezichtspunten, maar ook met het oog op hun mogelijke werking in de ruimte.
21-04-2021
lees verder

Blog: Van binnen en buiten: volledig ontzorgd!

Het wordt steeds moeilijker om goede vakmensen te vinden die nog op de juiste wijze een deur kunnen afhangen. Bovendien worden de uren op de bouw steeds kostbaarder en gaat er vaak iets mis met bijvoorbeeld de maatvoering, met alle faalkosten van dien. Ook het schilderen en aflakken vraagt veel aandacht. Bij Weekamp Deuren is het mogelijk om volledig ontzorgd uw deuren te bestellen, inclusief beglazing en aflak, gemonteerd in het werk. Met garantie.
14-04-2021
lees verder

Blog: Superkist:, supersnel een EPS-bekisting voor funderingsbalken

Er zijn verschillende manieren om op een paalfundering een betonnen funderingsbalk te storten. Het meest toegepast worden EPS-bekistingen, die zorgen voor een goed geïsoleerde funderingsbalk en aansluiting op de begane grondvloer. De Hoop Pekso heeft het EPS-bekistingssysteem doorontwikkeld tot de zogenaamde Superkist. Dit systeem werkt zonder boven- en onderbeugels en is supersnel te plaatsen.
05-03-2021
lees verder