Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Vernieuwde uitvulplaatjes in nieuwe dispenser

Bij het bevestigen van bijvoorbeeld houten regelwerk op een oneffen ondergrond, zijn uitvulplaatjes erg handig om te zorgen dat de regels waterpas tegen de achterconstructie zitten. Maar ook voor talrijke andere toepassingen kunnen uitvulplaatjes zorgen voor de nodige nivellering. De bekende Milli-Max uitvulplaatjes van Heering zijn vernieuwd, waardoor ze nog eenvoudiger zijn te plaatsen. En je kunt ze ook nog eens in een nieuwe dispenser opbergen.
20-09-2022
lees verder

Prefab beurs 2022

Van dinsdag 11 t/m donderdag 13 oktober 2022 vindt de Prefab beurs plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.
16-09-2022
lees verder

Alle communicatie op één plek en allemaal werken vanuit hetzelfde 3D-model

Zo’n vijf jaar geleden startte Knol Bouwgroep met het werken met BIM. Eerst op een aantal kleine projecten, inmiddels streeft het bedrijf ernaar om alle projecten uit te voeren in BIM.
02-09-2022
lees verder

Blog: Check je gevel op brandveiligheid

Wil je zeker weten dat jouw gevel voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid? Gebruik dan de nieuwe Brandveilige Gevel Check Tool ‘Een brandvrije toekomst’ van Rockpanel. Selecteer de gewenste opties, zoals gebouwtype, positie gevelpanelen, type binnenblad, isolatie en achterconstructie. Vervolgens kan je kiezen voor de beste gevelconstructie, inclusief onderbouwing en visualisatie. Een brandveilig gevoel.
29-08-2022
lees verder

Blog: Kalkzandsteenoplossing voor ronde wanden

In Voorthuizen worden drie appartementengebouwen gerealiseerd met veel rondingen in de gevels. Voor het casco worden Calduran hoogbouwelementen gebruikt. Bijzonder is dat de ronde geveldelen worden uitgevoerd met rechtopstaande kimblokken met hoge druksterkte, omdat de vereiste ronding niet met hoogbouwelementen is te realiseren. Deze oplossing laat de flexibiliteit van bouwen met kalkzandsteen goed zien.
18-07-2022
lees verder

Blog: Decoratieve Compact MDF: kras- en slijtvast en handig groot formaat

Ben je op zoek naar kras- en slijtvast materiaal dat je even vlot verwerkt als standaard-MDF? Dat is er nu: decoratieve Compact MDF van Unilin Panels is een nieuw plaatmateriaal op basis van hoge densiteit MDF. Het is gemaakt van 100% herwonnen hout en heeft een handig groot formaat.
11-07-2022
lees verder

Oranjewijk op Urk nu één van de meest duurzame wijken in Nederland

Op Urk werd de afgelopen jaren gebouwd aan de Oranjewijk. De wijk bestaat inmiddels uit 600 energiezuinige of zelfs energieneutrale woningen. Er staan huizen voor starters, gezinnen, doorstromers en senioren en allemaal zijn ze gebouwd met veel aandacht voor duurzaamheid. De Oranjewijk is nu zelfs een van de meest duurzame wijken van Nederland. Het project is een prachtig voorbeeld van waar hechte samenwerking tussen de gemeente en de markt toe kan leiden.
30-06-2022
lees verder

Blog: Meer daglicht met 2in1 of 3in1 dakraam

Voldoende daglicht is belangrijk voor het welzijn en bruikbaarheid van een ruimte voor wonen en werken. Bij ruimten onder een hellend dak kun je dan kiezen voor een dakraam. Maar door de huidige isolatie-eisen worden daken steeds dikker, waardoor er minder daglicht de ruimte binnenkomt. VELUX biedt daarom een nieuwe standaard: een dakraamoplossing waarin twee of drie dakramen zijn geïntegreerd!
20-06-2022
lees verder

Blog: Weber Beamix eco beton halveert CO2-uitstoot

Het BetonAkkoord uit 2018 bevat afspraken over een vermindering van de CO2-uitstoot in de betonketen in 2030 met minimaal 30% ten opzichte van 1990. In het Klimaatakkoord staat zelfs de ambitie van een CO2-reductie van 49% in 2030. Weber Beamix neemt een voorsprong op deze ambitie en biedt een betonmortel aan met een 50% lagere CO2-uitstoot!
13-06-2022
lees verder

Prefab Bouwen

Raab Karcher prefab heeft al dertig jaar ervaring in prefab bouwen. Het zit in het DNA van onze organisatie: advies, ontwerp, coördinatie en realisatie. Een totaaloplossing die voorziet in al jouw prefab bouwprojecten. Raab Karcher Prefab maakt je proces duurzamer, efficiënter en winstgevender.
10-06-2022
lees verder