Landelijke bouwmaterialenhandel met 34 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop
ACCOUNT AANVRAGEN

Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Blog: Passende deur voor iedere woning

De nieuwbouw of renovatie van je woning is het moment om je huis te laten voldoen aan al je wensen. Het vervangen van een binnen- of buitendeur is daar een belangrijk onderdeel van
14-10-2019
lees verder

Blog: Energietransitie vraagt goede isolatie

Onze energievoorziening zal de komende decennia ingrijpend veranderen. Met de presentatie van het Klimaatakkoord op 28 juni, zijn er nieuwe piketpalen geslagen om de ambitieuze doelstelling te halen van 49 procent CO2-reductie in 2030. Dat betekent beter isoleren en gebruikmaken van duurzame warmte en elektriciteit. Recticel Insulation anticipeert op deze ontwikkeling met Eurowall Xentro: een thermische isolatieplaat met zeer hoge thermische prestaties.
11-10-2019
lees verder

Greenworks Vintage Wood circulair hout van Raab Karcher en RGS #hetkanwel

Raab Karcher Greenworks en het circulaire sloopbedrijf RGS uit Rijssen werken samen aan een circulaire bouweconomie. De samenwerking is tot stand gekomen n.a.v. de sloop van de oude gemeentewerf in Goor. Na overleg tussen beide partijen is ervoor gekozen om ca. 50 m3 balkhout te demonteren, zoveel mogelijk te ontdoen van metalen en af te korten naar de huidige courante houtmaten.
10-10-2019
lees verder

Blog: Kunststof met de bewerkbaarheid van hout

De vraag naar onderhoudsarme materialen in met name daken en gevels neemt steeds verder toe. Gebouwbeheerders en –eigenaren willen zo laag mogelijke onderhoudskosten en ook zo min mogelijk overlast door onderhoudswerkzaamheden. Tegenwoordig spreken we ook wel van de total cost of ownership (TCO), die steeds belangrijker wordt, naast de bouwkosten. Door het toenemend tekort aan vakmensen moet het materiaal bovendien eenvoudig en snel zijn aan te brengen. De oplossing: Unipanel.
24-09-2019
lees verder

Kom jij ons bezoeken op de Prefab beurs?

Van dinsdag 8 t/m donderdag 10 oktober 2019 vindt de eerste editie plaats van de Prefab beurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission, Ecomobiel en Industrial Heat & Power.
07-09-2019
lees verder

Raab Karcher sponsor van Ronald McDonald Huizen

Sinds een aantal jaren is Raab Karcher sponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Met sponsoracties op de verschillende Raab Karcher vestigingen wordt geld ingezameld voor dit goede doel. Zowel medewerkers van Raab Karcher als klanten en leveranciers van deze groothandel in bouwmaterialen zetten zich hiervoor in.
06-09-2019
lees verder

Project: 13 CPO-woningen Kampen

Aannemingsbedrijf Vechtdal Bouw B.V. uit Nieuwleusen heeft bewust gekozen voor prefab wanden van keramisch materiaal. Vanuit haar positieve ervaringen met deze wanden, is hier heel bewust gekozen om het complexe project van 13 CPO-woningen ook in prefab keramische wanden uit te gaan voeren.
04-09-2019
lees verder

Binnenlopen met Raab: voor alle klussen in het huis

Het einde van de zomer nadert, en daarom gaan we weer met zijn allen binnen klussen. Wij introduceren dan ook in de maanden september, oktober & november de “Binnenlopen met Raab” campagne in al onze 34 vestigingen.
02-09-2019
lees verder

Blog: Superkist voor fundering

Een EPS-funderingskist zonder houten regels en zonder onder- en bovenbeugels. Dat bespaart materiaal en tijd. De Hoop Pekso daagt aannemers uit om deze nieuwe Superkist uit te proberen en zelf de voordelen en besparingen te ontdekken.
02-09-2019
lees verder

Blog: Pastategellijm: kan het nog beter?

Viel er dan überhaupt nog iets te verbeteren aan de Eurocol 686 Supercol pastategellijm? Onder het mom van ‘stilstand is achteruitgang’ werkt de afdeling Research & Development (R&D) van Forbo Eurocol voortdurend aan nieuwe en bestaande producten, met het oog op nieuwe marktontwikkelingen. Denk aan een gezonde werk- en leefomgeving en verwerkingsgemak.
16-08-2019
lees verder