Landelijke bouwmaterialenhandel met 33 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop
ACCOUNT AANVRAGEN

Het laatste nieuws

Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle nieuwsberichten. het is mogelijk om te filteren op basis van een zoekopdracht, een begin en / of einddatum en door het selecteren van een categorie waartoe het nieuwsbericht behoort.

Zoeken & Filteren


Prefab bouwen?

Samen met zijn compagnon Arjan Simonse richtte Albert Post in 2006 het bedrijf Bouw Totaal op. Wat toen nog vooral iets was voor grotere bedrijven, werd vanaf de start de core business van Bouw Totaal: Inmiddels is het bedrijf bijna 30 man sterk en raadt Albert iedereen aan om dat prefab bouwen toch echt eens te proberen: “Het is sneller, concurrerender, werkt prettiger en betere begeleiding en service als bij Raab Karcher vind je nergens.
02-04-2020
lees verder

Blog: Slim bouwen met grootformaat bouwplaten

De behoefte aan verhoging van de bouwsnelheid en verlaging van de faalkosten neemt sterk toe in de bouw. Het werken met kant-en-klare bouwdelen wordt daardoor steeds belangrijker. Het aantal aansluitingen – en dus kans op risico's – neemt daardoor af en er kan sneller en goedkoper worden gebouwd. Een voorbeeld zijn de nieuwe grootformaat wedi bouwplaten, waarmee binnen 30 minuten een vrijstaande scheidingswand is te realiseren.
03-02-2020
lees verder

Blog: Van nature circulaire isolatie

In het programma ‘Nederland Circulair 2050’ is de kabinetsvisie op de circulaire economie neergezet. Doel is om uiterlijk in 2050 een volledig circulaire economie tot stand te brengen. De ambitie van het kabinet is om samen met markt en overheid in 2030 een (tussen)doel te realiseren van 50% minder gebruik van primaire grondstoffen (mineraal, fossiel en metalen). Wist je dat ROCKWOOL® al helemaal klaar is voor een circulaire toekomst?
19-01-2020
lees verder

Blog: Probleemloos werken met bouwmuurfolie

Doordat er de laatste jaren steeds meer energieneutrale, NOM en passieve woningen worden gebouwd, wordt een bouwfysisch verantwoord afgedichte schil steeds belangrijker. Zo is het belangrijk dat de bouwmuuraansluiting lekwater afvoerend en dampopen wordt afgewerkt aan de buitenzijde. De Spirtech 200 onderdakfolie heeft als voordeel dat deze op de minerale wol mag aansluiten zonder dat de folie gaat doorlekken en daarbij wel dampopen is.
17-01-2020
lees verder

Greenworks webinar: aanpak stikstof

Het stikstofprobleem nekt ons als bouwbranche. Wat is er nu eigenlijk aan de hand, hoe zit het met de AERIUS berekening en hoe kunnen wij jou helpen om een bijdrage te leveren aan de doorgang van jouw project.
13-01-2020
lees verder

Kom jij ook naar de infra relatiedagen?

Op 4, 5 en 6 februari 2020 vindt de 21ste Infra Relatiedagen plaats in Evenementenhal Hardenberg. Het netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt op deze driedaagse vakbeurs. We nodigen je graag uit om een bezoek te brengen aan onze stand. Je vindt ons in Hal 1 – Stand 132
10-01-2020
lees verder

De eerste totaal propositie in Prefab Casco

De eerste contacten met CVK Bouw zijn door de toenmalige hunter (Stefan van den Brink) in het voorjaar van 2018 gelegd. CVK Bouw was een wensklant waar wij nog niet of nauwelijks zaken mee deden. Na de komst van Noël Jilissen (Aug 2018) hebben zij samen deze klant bezocht omdat Noël deze klant ging overnemen. Noël kende de eigenaar van CVK Bouw vanuit zijn vorige werkgever wat deze overdracht vergemakkelijkte.
01-01-2020
lees verder

Blog: Laat isolatie echt werken!

Goed isoleren wordt in de huidige energietransitie steeds belangrijker. Maar isoleert uw gevel of dak na twintig jaar nog steeds goed? Of ligt de isolatiewol zwart van de schimmel in klonten onderin de spouw? Door aan de buitenzijde een goede waterkerende en dampdoorlatende folie aan te brengen blijft de isolatie beschermt tegen vocht en kan zijn werk ook na twintig jaar nog prima blijven doen.
20-11-2019
lees verder

Blog: Optimalisering spouwisolatie

In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn en in 2030 moet de CO2-uitstoot al met 49% zijn gereduceerd. Ook zal vanaf juli 2020 nieuwbouw moeten voldoen aan de BENG-eisen. Allemaal maatregelen om woningen energiezuiniger te maken. Maar om wat op papier staat in de praktijk te kunnen behalen, zal ook de kwaliteit omhoog moeten.
08-11-2019
lees verder

Blog: Alles-in-één dakelement

Een super isolerend dakelement, dat aan de binnenzijde direct is af te werken met behang, verf of stucwerk en ook nog brandveilig, geluidwerend en luchtdicht is. Dit schaap met vijf poten betreft het Unidek Aero DeLuxe dakelement. Niet alleen opvallend veelzijdig, maar ook harde noodzaak in het licht van Klimaatakkoord, energietransitie en brandveilig bouwen.
07-11-2019
lees verder