Alle vestigingen van Raab Karcher zijn FSC® en PEFC gecertificeerd

10 februari 2017
Alle vestigingen van Raab Karcher zijn FSC® en PEFC gecertificeerd

Alle vestigingen van Raab Karcher zijn FSC® en PEFC gecertificeerd


Raab Karcher heeft in 2007 een houtbeleid opgesteld waarin gedefinieerd is dat wij geen bedreigde/beschermde producten inkopen. Al het aangekochte hout is afkomstig van een legale bron en duurzaam bosbeheer wordt gepromoot door aankoop van FSC® en PEFC gecertificeerd hout. Vanaf juli 2011 zijn wij gecertificeerd voor het verkopen van zowel FSC® als PEFC gecertificeerd hout- en plaatmateriaal.

Vol trots hebben wij nu deze FSC® en PEFC certificering ontvangen voor al onze Raab Karcher vestigingen in Nederland. Dit goede nieuws hebben wij 22 december jl. ontvangen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ons en hiermee hebben we weer een extra belangrijke stap gezet.

Hout en papier met FSC® en PEFC logo’s zijn bijzondere producten. De boseigenaar heeft een prestatie van formaat geleverd met duurzaam bosbeheer. Daarbij heeft hij rekening gehouden met heel veel verschillende aspecten: behoud van biodiversiteit, bescherming van waterlopen en veiligheid van de bosarbeiders. Dit bijzondere product moet te onderscheiden zijn van niet-gecertificeerd hout. Daarvoor zijn regels die zijn vastgelegd in de Chain of Custody (CoC)-standaard. Alleen bedrijven die gecertificeerd zijn tegen die standaard kunnen (en mogen) het product verkopen met de betreffende FSC® en PEFC logo’s.

Duurzaam bosbeheer is noodzakelijk voor nu en in de toekomst. Niet voor niets worden de bossen de longen van de aarde genoemd. Door te kiezen voor producten als hout en papier uit duurzaam beheerd bos wordt grootschalige vernietiging van bos een halt toegeroepen. Door certificering van bos en de handelsketen wordt de herkomst van hout en houtproducten uit duurzaam beheerd bos aangetoond.

Raab Karcher is er klaar voor om onze klant verder op weg te helpen met duurzaam bouwen, om zo ook onze steen bij te dragen aan een gezonde leef- en werkomgeving!

Deel dit artikel:

Filter op
loading...