Kwaliteitsborging en grenswaarde milieuprestatie gebouw (MPG) zorgen voor ingrijpende veranderingen in de bouw

28 maart 2017
Kwaliteitsborging en grenswaarde milieuprestatie gebouw (MPG) zorgen voor ingrijpende veranderingen in de bouw

Vanaf januari 2018 doet de wet private kwaliteitsborging zijn intrede samen met de lang verwachte MPG grenswaarde. Vanaf januari geldt dat je de kwaliteit van je bouwwerk moet kunnen aantonen bij oplevering. Hiervoor bouw je voor en tijdens de bouwwerkzaamheden een dossier op waarmee je de opdrachtgever kunt aantonen dat alles volgens de geldende wet- en regelgeving en afspraken met de klant is gebouwd. Ook geldt vanaf dat moment voor elk nieuwbouwwerk met een gebruiksoppervlak van 100 m2 of meer de omgevingsvergunning te worden aangevuld met een MPG berekening waarbij de som van alle gebruikte hoeveelheden van de geselecteerde en daadwerkelijk te gebruiken bouwmaterialen gedeeld door het aantal m2 bruto vloeroppervlak (BVO) niet groter mag zijn dan 1. Bij het overschrijden van deze grenswaarde wordt er geen vergunning verleend.

Hoe maak je de juiste keuzes? Op Greenworks productbladen, beschikbaar op de website www.greenworksacademy.nl en in onze online catalogus geven wij je inzage in de milieu-impact van Greenworks producten met overwegend de allerlaagste milieu-impact/schaduwkosten zodat door het gebruik van onze duurzame materialen de grenswaarde zeker behaald kan worden.

Oefen met de GRATIS MPG rekentool op onze website

Bied je overwegend standaard woningen aan of werk je met z.g.n. cataloguswoningen dan is het verstandig om deze nu alvast in te voeren in een MPG rekentool om te voorkomen dat in het nieuwe jaar blijkt je de grenswaarde van maximaal 1 niet gaat halen. Val je buiten de grenswaarde dan kijken we graag samen met je of je meer Greenworks materialen kunt gaan toepassen ten gunste van het behalen van de score. Greenworks producten zijn doorgaans niet duurder dan andere producten.
De tool is te downloaden via onderstaande link.

https://www.greenworksacademy.nl/rekentools/mrpi/

Deel dit artikel:

Filter op
loading...