Blog: Decoratieve Compact MDF: kras- en slijtvast en handig groot formaat

11-07-2022
Ben je op zoek naar kras- en slijtvast materiaal dat je even vlot verwerkt als standaard-MDF? Dat is er nu: decoratieve Compact MDF van Unilin Panels is een nieuw plaatmateriaal op basis van hoge densiteit MDF. Het is gemaakt van 100% herwonnen hout en heeft een handig groot formaat.

Het decoratieve Compact MDF is een budgetvriendelijk nieuw product voor interieurprofessionals. De  kras- en slijtvaste panelen zijn de beste keuze bij tal van toepassingen voor intensief gebruik. Denk aan lockers, kleedkamers en dressings, toiletruimtes, keuken- en badkamermeubilair, wandbekleding, indoorsignalisatie, productdisplays, werkbladen en nog veel meer. In 2021 lanceerde Unilin Panels met Fibromax Compact MR Black al een uitermate sterk en vochtwerend Compact MDF-product. Nu is er ook de decoratieve versie: UNILIN Evola-Fibromax Compact MR Black.

Opbouw
De dragerplaat van decoratieve Compact MDF heeft een hoge densiteit (> 1.000 kg/m3) en heeft een zwarte kern. De plaatrand afwerken, met bijvoorbeeld kantenband, is daardoor niet nodig. Omdat de kern vochtwerend is, is decoratieve Compact MDF ook geschikt voor vochtige omgevingen, zoals sanitaire ruimtes. De plaat wordt gemaakt van 100% herwonnen hout. Dat is hout uit afvalstromen van de houtindustrie of uitgedund hout uit duurzaam bos- en bermbeheer. Hierdoor is dit product ook nog eens milieuverantwoord.
Een andere grote troef van decoratieve Compact MDF is het gemak waarmee je het verwerkt. In tegenstelling tot andere materialen met een zeer hoge densiteit kan je dit product met standaardgereedschap voor MDF-materiaal verwerken. Zagen, boren en frezen: je kan de panelen perfect naar je hand zetten met het standaardgereedschap dat je voor MDF-materiaal gebruikt. Het brede formaat van de panelen (2800 x 2070 mm) geeft bovendien minder zaagverlies en minder naden in het eindresultaat.

Grote keuze uit designs
Als onderdeel van de Unilin Decorative Range is decoratieve Compact MDF verkrijgbaar in verschillende diktes en meer dan 80 designs. Het product is budgetvriendelijk en wordt geleverd binnen vijf werkdagen, ook in kleine hoeveelheden. Dat is al vanaf twee panelen.
Dit topproduct wordt geleverd door Unilin Panels. Deze leverancier maakt deel uit van de Unilin-groep en levert sinds 1960 innovatieve houtoplossingen voor bouw- en interieurprojecten. De spaan-, MDF-, HDF-, HPL-, en melamineplaten vinden hun weg naar zaken in hout- en bouwmaterialen, industriële verwerkers en DIY-ketens over de hele wereld.