Blog: Met een Weekamp voordeur zit u er warmpjes bij!

03-11-2021
Duurzaamheid is een thema dat steeds belangrijker wordt. Thema’s als aardgasloos bouwen, nul-op-de-meter, CO2-reductie, energietransitie, BENG en stijgende energieprijzen zijn een grote rol in ons leven gaan spelen. Door uw voordeur te vervangen kunt u hier op inspelen. U kunt milieuwinst en kostenbesparingen op energie realiseren en tegelijkertijd het comfort en de veiligheid van uw woning verhogen. Bij Weekamp Deuren is het mogelijk om volledig ontzorgd een nieuwe, geïsoleerde voordeur te bestellen, inclusief isolerende beglazing, High Performance tochtdichting en montage in het werk. Uiteraard hoort daar ook garantie bij.  

Traditioneel zijn voordeuren in bestaande woningen 38 mm dik. Soms met enkel glas, soms met dubbel glas met dikke opliggende glaslatten aan de binnenzijde van de deur. Dat is nodig om dubbel glas in zo’n deur te kunnen plaatsen. Eventuele (bossing)panelen zijn op het dunste punt slechts 6 à 7 mm dik en kunnen eenvoudig de koude van buiten doorgeven naar binnen. Daarnaast is de tochtwering vaak door middel van aluminium tochtprofielen, die na verloop van tijd hun werking verliezen.

De oplossing: 54 mm dikke geïsoleerde voordeuren
Bij Weekamp Deuren kunt u gelukkig een nieuwe generatie geïsoleerde voordeuren bestellen. De isolatie zorgt voor een behaaglijk gevoel, doordat de warmte binnen blijft en de kou buiten. In de zomer blijft het binnen langer koel. De deuren zijn 54 mm dik in plaats van de traditionele 38 mm; dit is mogelijk bij alle Weekamp voordeurmodellen. In de nieuwbouw worden deuren met deze dikte al circa 20 jaar toegepast, dus daar heeft deze deurenspecialist veel ervaring mee! 

Eenvoudig toepasbaar
Nu zijn deze deuren ook eenvoudig toe te passen in bestaande woningen. Deze deuren hebben een groot aantal voordelen. Panelen hebben bijvoorbeeld een geïsoleerde kern. Er is meer ruimte voor beter isolerend glas en glaslatten hoeven niet meer uit te steken aan de binnenzijde van de deur. De deuren zijn zwaarder en zeer solide. Ze worden aan de randen voorzien van een speciale sponning waarin een High Performance (dit staat voor uitgebreid getest en bewezen effectief) kaderprofiel zorgt voor een langdurig blijvende tochtwering tussen het kozijn en de deur. Naast duurzaam hardhouten voordeuren levert Weekamp vlakke voordeuren met een hoogwaardig geïsoleerde kern en duurzame tricoya beplating, ook in 54 mm dik. 

Perfecte combi: Weekamp Montage Service
Zo’n 54 mm dikke deur met speciale kaderomfrezing is heel eenvoudig te realiseren met de Weekamp Montage Service. Hierbij wordt al het werk uit uw handen genomen. Van inmeten tot afhangen, aflakken en turn-key opleveren. Deze service ontzorgt zowel de bouwpartner als de eindklant. Voor verdere details over de montageservice verwijzen wij graag naar een eerdere blog van dit jaar over dit onderwerp.

Duurzame investering
Een geïsoleerde 54 mm dikke voordeur is in veel opzichten een duurzame investering. Denk bijvoorbeeld aan energiebesparing door betere isolatie. U kunt ook kiezen voor deuren met FSC keurmerk waarmee u bijdraagt aan duurzaam bosbeheer. Daarnaast zijn Weekamp voordeuren ontworpen om een leven lang mee te kunnen gaan. Ze hebben dan ook een extreem lange levensduur bij het juiste onderhoud. 

En... geïsoleerde Weekamp voordeuren dragen bij aan een hoger energielabel van uw woning!