Blog: Stop met zagen!

02-03-2021
Veel aannemers zagen nog zelf hun dakelementen op de bouwplaats. Dat is arbeidsintensief en niet praktisch. Met Unidek PasDak kan dat veel sneller en slimmer. Kingspan Unidek maakt uw dakelementen op basis van uw werktekening op maat. U krijgt een legplan voor de controle. Na akkoord vragen productie en levering maximaal slechts twaalf werkdagen. En u krijgt alle dakelementen zo aangeleverd dat u ze razendsnel kunt leggen, uiteraard zonder te zagen.


Kingspan Unidek

U kent het wel. Zo’n fraaie woning met hoek- en kilkepers. Dat betekent vaak veel dakelementen ter plaatse op maat zagen. En dan maar hopen dat alles precies past, anders moet de PUR-schuim erbij komen. Niet echt bevorderlijk voor luchtdicht bouwen. Zou het niet mooi zijn als alle dakelementen al precies op maat worden aangeleverd? Dat alle dakelementen vervolgens snel zijn te monteren en ook nog naadloos op elkaar aansluiten? Ja, het kan: met Unidek PasDak.

Hoe werkt het?
Het Unidek Pasdak is aantrekkelijk voor daken met één of meerdere kepers. U levert de werktekening (als DWG- of IFC-bestand) van het dak aan Kingspan Unidek. Vervolgens krijgt u een complete set digitale tekeningen (PDF), die bestaat uit een legplan met maatvoering, codering en doorsneden retour gestuurd. U controleert het legplan en samen met Kingspan Unidek zet u de laatste puntjes op de i. Na definitieve goedkeuring start de productie. Binnen twaalf werkdagen worden de dakelementen al geleverd, inclusief legplan en montage-instructie. 

Veel voordelen
De voordelen zijn legio. De montage verloopt veel sneller en er is minder mankracht (minder zagen) en kraantijd nodig. Ook bereikt u een hogere luchtdichtheid, doordat de elementen precies op maat zijn en dus ook perfect op elkaar aansluiten. Doordat u niet hoeft te zagen is er ook minder afval. Kingspan Unidek zorgt daarnaast voor technische ondersteuning en een duidelijk legplan. Bij levering zijn de dakelementen genummerd en op logische wijze opgestapeld. Kwestie dus van snel en foutloos monteren!

Meer informatie: www.stopmetzagen.nl