Blog: Wapenen van metselwerk was nog nooit zo eenvoudig

05-07-2021

Wapenen van binnen- en buitenmetselwerk gaat snel en eenvoudig met Murfor® Compact. De nieuwe metselwerkwapening op rol. Met een rollengte van 30 meter kan de wapening in lange, doorlopende lengtes op het metselwerk gelegd worden en op de juiste lengte(s) worden afgeknipt. 


Ditraheat

De metselwerkwapening is ontworpen voor structureel versterkte metselwerktoepassingen en bestaat uit een net van staalkoorden in combinatie met een geweven net van glasvezel. Dit stevige net heeft een uitzonderlijk hoge treksterkte. Hierdoor beperkt deze metselwerkwapening scheurvorming tot een minimum en versterkt het metselwerk. Het beschermt tegen diverse soorten belastingen en spanningen, waaronder buigen & afschuiven, uitzetten & krimpen, differentiële zettingen en spanningsconcentratie. Door de geringe dikte van Murfor® Compact kunnen dunne lintvoegen toegepast worden in het gevelbeeld.

Assortiment

Het assortiment omvat een blauwe uitvoering, Murfor® Compact E, voor gevelmetselwerk. Deze heeft een zeer hoge treksterkte van meer dan 1.525 MPa. Een rode uitvoering, Murfor® Compact I, is voor binnen metselwerk. Deze heeft een treksterkte van maar liefst 1.770 MPa. En een witte uitvoering, Murfor Compact A, is speciaal voor cellenbetonblokken en kalkzandsteen. De wapening is verkrijgbaar in twee handige breedtes die eenvoudig zijn te combineren om elke muurbreedte te wapenen.

Wat is er verbeterd?

Het verschil tussen traditionele Murfor® en Murfor® Compact ligt voornamelijk in het gebruiksgemak, de efficiëntie én in de prijs. Murfor® Compact kent veel voordelen, zoals: snelle en eenvoudige verwerking, nauwelijks materiaalverlies, handig van formaat, gering gewicht, eenvoudig te transporteren en op te slaan en geschikt voor iedere muurbreedte. Het gebruik van deze metselwerkwapening levert niet alleen tijdswinst en efficiëntie op; deze nieuwe manier van wapenen is ook nog eens goedkoper.

De rollen Murfor® Compact hebben een klein volume, wat meerdere economische en logistieke voordelen biedt. De rollen zijn eenvoudig te stapelen, waardoor ze minder ruimte innemen in de bouwshop, bij de opslag en tijdens het vervoer. En niet te vergeten: makkelijk te verwerken op de bouwplaats.

Verwerking

Rol de metselwerkwapening uit over blokken of bakstenen en knip af op maat; er is geen overlapping nodig waardoor er nauwelijks materiaal verloren gaat. Een rol bevat 30 meter wapening en weegt slechts 3 kg. Dat is ongeveer tien keer minder dan reguliere metselwerkwapening van dezelfde lengte. De lichtgewicht rollen zijn veel eenvoudiger te tillen, en daardoor arbovriendelijk, te vervoeren en te gebruiken.

Heb jij de Murfor® Compact metselwerkwapening al uitgerold?

https://www.dehoop-pekso.nl