RaabOnline voor een snelle, efficiënte en betrouwbare bedrijfsvoering

30-06-2021

Als bouwprofessional wil je zoveel mogelijk actief zijn op de bouw -of werkplaats. En dus zo min mogelijk overbodige energie en tijd verspillen aan andere zaken in de bedrijfsvoering. Je wilt vooral snel inzicht in actuele prijzen, producten en voorraden van je favoriete bouwmaterialenhandel. Dat begrijpt Raab Karcher als geen ander en daarom biedt RaabOnline allerlei nuttige handvatten.

De persoonlijke online portal voor bouwprofessionals bestaat sinds 2014 en is sindsdien een dagelijks, vertrouwde tool geworden voor vele van onze klanten. RaabOnline biedt met een inlogcode de gebruiker toegang tot een schat aan belangrijke (product) informatie. Daarnaast heb je altijd actueel inzicht in jouw eigen prijzen en voorraden van je favoriete Raab Karcher vestiging, een ultrasnelle zoekfunctie voor producten en een rijke bron aan productinformatie, zoals afmetingen, technische kenmerken en kleuren. Het zijn zomaar enkele functionaliteiten in deze nuttige online tool die je verder razendsnel en effectief door het bestel- en factureringsproces loodst.

24/7 bereikbaar

Met enkele drukken op de knop plaats je in de portal je bestelling. Je kunt aangeven wanneer je en op welke Raab Karcher vestiging de bestelling wilt afhalen of laat bezorgen, bijvoorbeeld op de bouwplaats. De gebruiker van RaabOnline kan in de portal de levertijden inzien. Voor hem of haar fijn om te weten binnen welk tijdframe de bestellingen geleverd wordt. Overdag ben je vooral druk op de bouw, dus daarom is RaabOnline 24/7 bereikbaar.


“Makkelijk en snel actuele voorraad en eigen prijzen inzien”

Eén van de enthousiaste gebruikers van RaabOnline is directeur-eigenaar Jan van Donselaar van Donselaar Bouw uit Waddinxveen. Dit allround bouwbedrijf voor nieuwbouw en renovatiewerkzaamheden maakt dagelijks gebruik van de tool. “Wij moeten snel schakelen en daarom wil ik dus tijdig over bouwmaterialen kunnen beschikken”, zegt Van Donselaar. “Wat dat betreft voldoet RaabOnline aan mijn wensen. Ik kan makkelijk en snel de actuele voorraad en mijn eigen prijzen inzien bij de Raab Karcher vestiging waar ik mijn producten bestel. Dat is belangrijk omdat we in vijf jaar tijd behoorlijk in omvang zijn gegroeid.”


Rijke informatie per product

Het bouwbedrijf uit het Groene Hart gebruikt RaabOnline sinds vijf jaar. Van Donselaar ervaart dagelijks het gemak en de toegevoegde waarde ervan. “Op RaabOnline vind je een uitgebreide beschrijving pèr product, compleet met documentatie van de fabrikant, zoals montagevoorschriften, veiligheidsbladen en certificaten. Dat is in onze situatie vooral nuttig als je bijvoorbeeld een aparte klus moet doen of met nieuwe producten gaat werken. Dan wil ik graag weten hoe je de materialen moet gebruiken en waar je bij de montage rekening mee moet houden. De complete informatievoorziening van Raab Karcher vind ik erg prettig.”

Ook het voorstellen van prijs/technisch betere of duurzame alternatieve producten vindt Van Donselaar een handige functie in RaabOnline. Hoewel Van Donselaar behoorlijk merkentrouw is en weet welke producten hij voor een bepaalde klus gebruikt, maakt hij af en toe gebruik van deze optie. “Vooral bij klussen die we nog niet eerder hebben gedaan, kan dat een uitkomst zijn. Daarnaast vind ik het fijn dat de bestelling compleet wordt gemaakt, bijvoorbeeld als ik gipsplaten bestel dat RaabOnline dan ook gelijk de gipsplaatschroeven voorstelt. Zo kun je niks vergeten en dat kan in dagelijkse hectiek nogal eens gebeuren…”


Snelle vindbaarheid

Boekt Van Donselaar tijdwinst door het gebruik van RaabOnline? Daar kan hij geen onverdeeld antwoord op geven. Die winst is namelijk nogal wisselend per bestelling. “Kijk, producten die voor mij standaard zijn heb ik zo gevonden en besteld, maar voor aparte producten moet je soms iets langer zoeken. Wat in elk geval veel tijd bespaart in RaabOnline is het zoeken naar producten. Dat gaat over het algemeen erg snel dankzij de goede zoekfunctie.” Het assortiment van Raab Karcher is ingedeeld in een overzichtelijke, logische catalogusstructuur, waardoor je met enkele clicks het juiste product vindt. Met behulp van filters kunnen zoektermen verder verfijnd worden.

Uiteraard is het mogelijk om bestellingen via RaabOnline af te rekenen. Van Donselaar kan zich goed voorstellen dat een zzp-er veel baat heeft bij de online betaalmodule. Hij kan in de portal de facturen bekijken en betalen via Ideal. “Wij zijn de laatste jaren erg gegroeid en er lopen tegelijkertijd meerdere projecten. Dan groeit je administratie natuurlijk ook. Overzicht en inzicht zijn daarbij erg belangrijk, vandaar dat we gebruik maken van een eigen boekhoudpakket. Maar voor de zzp-er die van opdracht naar opdracht werkt, is zo’n betaalfunctie binnen RaabOnline zeer goed werkbaar”, aldus Jan van Donselaar.

Mobiel bestellen

Van Donselaar wil zijn bouwplaatspersoneel meer verantwoordelijkheid geven voor het zelfstandig bestellen van bouwproducten om de gang er goed in te houden. Wat dat betreft biedt de App RaabMobiel uitkomst dat volledig is geïntegreerd in RaabOnline. Het personeel op de bouwplaats heeft op haar smartphone of tablet dan dezelfde mogelijkheden met deze app dan de desktopmedewerkers.

Kortom, Van Donselaar is tevreden over de functionaliteiten die RaabOnline biedt. “Ja, ik vind dat de online portal heel erg uitgekiend is en makkelijk en snel werkt. Ik ben blij dat de buitendienstmedewerker van Raab Karcher destijds RaabOnline onder onze aandacht heeft gebracht.”