Spelen met gevelpanelen in de Keralit visualisator

04-06-2021

Horizontaal of verticaal? Wordt het antraciet, monumentenblauw of toch een andere kleur? In de Keralit gevelvisualisator kan zowel de professional als de particulier online spelen met gevelbekleding. 

Natuurlijk: je kunt als bouw-, timmer- of klusbedrijf kleurmonsters bij je klant op de tafel leggen. Kleine stukken gevelpaneel geven een goed beeld van de kleur en structuur. Lastiger is het vaak, om een voorstelling te maken van hoe zoiets eruit gaat zien op een groot oppervlak en wat de gekozen combinatie (kleur/model) doet met de uitstraling van een woning.
Om die reden heeft leverancier Keralit een online gevelvisualisator ontwikkeld. Een laagdrempelige tool, waarmee naar hartenlust kan worden gespeeld totdat de gewenste combinatie is gevonden. 

Drie stappen
De opzet is eenvoudig: stap 1 is de keuze voor een woningtype. Een vrijstaand huis of rijtjeshuis? Keralit heeft zes veel voorkomende woningtypes plus een dakkapel en een schuurtje in de tool gezet. 
Stap 2 is het kiezen van het type gevelbekleding. Er zijn drie modellen Keralit, waarvan er twee zowel horizontaal als verticaal kunnen worden toegepast. 
De derde en laatste stap is de kleur. Je kiest één van de 37 kleuren en de gevelvisualisator verandert in real time mee.

Professionals en particulieren
Je kunt als professional dus samen met de klant kijken naar diverse mogelijkheden, maar het ook aan de klant overlaten om de gewenste combinatie te zoeken. Vanuit de gevelvisualisator is het mogelijk om combinaties als afbeelding te downloaden. Rechtstreeks versturen via email of WhatsApp kan ook, en de afbeeldingen kunnen worden gedeeld op Facebook en Pinterest. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de tool direct drie kleurmonsters aan te vragen. Hiermee is het geselecteerde model/kleur ook nog in het echt te beoordelen.


www.keralit.nl/visualisator