Update marktsituatie mei 2021

12-05-2021
Het zal u niet ontgaan zijn dat de markt in bouwmaterialen nog steeds sterk in beweging is. Een belangrijke oorzaak hiervan is de COVID-19 pandemie waardoor er in sommige landen minder wordt geproduceerd of de productie is stopgezet. Anderzijds is er een groot tekort aan grondstoffen. Hierdoor komen vraag en aanbod steeds verder uit elkaar te liggen waardoor de prijzen van bouwmaterialen aanzienlijk stijgen, de levering vertraging oploopt of zelfs wordt geannuleerd. 
 
Veel van onze leveranciers hebben per direct verdere stijgingen aangekondigd in de verkoopprijzen aan de groothandel. Houtproducten en plaatmateriaal, producten op basis van aardolie zoals isolatiematerialen (XPS, EPS, PUR) en pvc-producten (ramen en profielen) evenals staal- en aanverwante producten laten ongekende prijsstijgingen zien tot soms wel 40% of gaan zelfs over tot dagprijzen. 

Wij informeren u hierbij dat voornoemde marktsituatie directe gevolgen heeft voor de prijsstelling van meerdere producten in ons assortiment. Wij verzoeken u dan ook in uw calculaties rekening te houden met een prijsstijging. Neem hiervoor contact op met de verkoopafdeling van onze organisatie.

Tevens zijn wij genoodzaakt per direct de geldigheidsduur van onze offertes verder te beperken. Indien u een offerte van ons ontvangen hebt waarbij de geldigheidsduur is vervallen, dan is overleg noodzakelijk met uw contactpersoon binnen Raab Karcher.

Het is onduidelijk wanneer deze marktsituatie zal stabiliseren. Wij doen er alles aan de marktsituatie op de voet te volgen en onze voorraad voor u op peil te houden.