Organisatie

Raab Karcher Nederland is een dochteronderneming van Building Materials Europe (BME) die met een omzet van €3,9 miljard (2020) het derde grootste distributieplatform voor bouwmaterialen is op het Europese vasteland. 

Het hoofdkantoor is gesitueerd in Nederland, maar BME heeft nationale en/of regionale leiderschapsposities in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Portugal en Spanje. BME levert bouwmaterialen aan professionele bouwers, gespecialiseerde installateurs, loodgieters en consumenten.

Ontstaansgeschiedenis

De ontstaansgeschiedenis van Raab Karcher gaat terug tot in de 19e eeuw. Sinds de jaren ’70 zijn wij actief binnen Nederland. Wij garanderen u daarom jarenlange kennis en ervaring op het gebied van bouwmaterialen. Hier laten wij u als ondernemer in de bouw graag van profiteren.

Bedrijfsstructuur

Onze organisatie wordt geleid door de algemeen directeur dhr. Bernard Wessel. Daarnaast hebben de afdelingen Finance, Sales & Marketing, Purchase & Category management, Logistiek en HR hun eigen directeur. Vanuit de directie is er een voortdurende stimulans om onze activiteiten te verbeteren zodat wij u kunnen helpen om een nog succesvollere ondernemer te worden. Onze vakkundige specialisten staan dagelijks klaar om u hiermee van dienst te zijn.

3 pijlers van de organisatie

Onze activiteiten rusten op drie belangrijke pijlers binnen onze organisatie. Dit zijn Logistiek, Duurzaamheid en E-business. Wij regelen het logistieke proces vanaf het magazijn tot aan de bouwplaats. Bovendien bieden wij u duurzame producten, trainingen en totaaloplossingen zodat u uw klant optimaal van dienst kunt zijn. En met onze oplossingen op het gebied van online werken, zorgen wij ervoor dat u uw werkzaamheden snel en eenvoudig uit kunt voeren.

Op ons kunt u steunen. Wij zijn de Hoeksteen van de Bouw.