Prefab Bouwen

Prefab bouwen betekent tijdwinst. Besteed meer tijd in het voortraject, en maak op de bouw flinke slagen. Minder faalkosten, minder last van weersinvloeden. Of het nu gaat om fundering en keldertechniek, systeemvloeren, cascotechniek, systeemdaken, houtskeletbouw, kozijnen of lichtgewicht schoorstenen... bij Raab Karcher kunt u terecht voor een breed assortiment kant-en-klare oplossingen. Raab Karcher is sinds 1990 bezig met de ontwikkeling van prefab bouwen en we volgen de marktontwikkelingen op de voet.

De prefab afdeling van Raab Karcher is bemand met een uitgebreid team van specialisten. Dankzij hun vakkennis kunnen zij uw plannen analyseren en de juiste prefab oplossing samen met u bepalen. U kunt voor alle bouwdelen bij ons terecht, wat de onderlinge afstemming uiteraard een stuk eenvoudiger maakt. Hoe eerder u ons contacteert hoe eerder wij mee kunnen denken in de meest economische en praktische oplossing voor uw project.

Aantal grote voordelen van prefab:

  • Doordat er vooraf actief wordt nagedacht tijdens de werkvoorbereiding, zijn er minder faalkosten op de bouwplaats
  • Hoge kwaliteit en afwerkingsniveau, die minder aandacht vereist op de bouw 
  • Door de snelheid minder weersafhankelijk

Wij bieden onderstaande 7 prefab bouwdelen:

1. Prefab fundering en keldertechniek
Prefab fundering en keldertechniek maakt het zelf storten van beton overbodig. Ook zijn er geen timmerlui en betonvlechters meer nodig om op de bouwplek een bekisting te maken.

2. Prefab cascotechniek
Prefab cascotechniek staat voor snel en efficiënt bouwen met producten van hoge kwaliteit en  besparen op de totale bouwkosten. Wij bieden mogelijkheden voor beton, keramische en cellenbeton-casco’s.
Om het tot een wandsysteem te maken, bestaat de mogelijkheid om ook kozijnen mee te leveren. Bij betoncasco’s kunnen wij ze zelfs instorten met een zeer hoog afwerkingsniveau.
Door te kiezen voor prefab casco’s bouwt men meer met hetzelfde personeel.

  

3. Prefab systeemvloeren
De vloer is uiteraard van het grootste belang voor de vormvastheid van de hoofddraagconstructie. Raab Karcher levert prefab kwaliteitsvloeren voor zowel de begane grond als de verdiepingen en het dak.  Voor het adviseren welk vloertype het beste bij uw project past zijn wij uw partner. Voor de begane grond vindt u bij ons PS combinatievloeren, ribcassettevloeren en geïsoleerde kanaalplaatvloeren. Voor de verdiepingen en het dak heeft u keuze uit breedplaatvloeren (voorgespannen of traditioneel uitgevoerd),  kanaalplaat vloeren, staalplaatvloeren en combinatievloeren. Maar ook de laatste ontwikkelingen zijn bij Raab Karcher te verkrijgen. Denk hierbij aan onder meer de KanaalBreedPlaat-vloer. Daarnaast vindt u bij ons gewapend cellenbeton vloerplaten en brandwanden.

  

4. Prefab systeemdaken en houtskeletbouw
Raab Karcher levert maatvaste, complete, hoogwaardige prefab systeemdaken en alle bijbehorende prefab bouwproducten zowel voor groot- als kleinschalige projecten, voor nieuwbouw en renovatie als voor complexe en gestandaardiseerde constructies. Indien gewenst, compleet met montage op de bouw. 
De basis van onze systeemdaken is opgebouwd uit veelal sporen daken met hoogwaardige minerale wol als isolatie. De constructieve dragende delen lopen door van goot naar nok, eventueel ondersteund door tussensteunpunten.

   

5. Prefab schoorsteen
Raab Karcher heeft een prefab lichtgewicht schoorsteen ontwikkeld, die tal van constructieve en uitvoeringstechnische voordelen biedt. Deze kwalitatief hoogwaardige schoorsteen combineert een aluminium casco met een buitenkant van kunsthars gebonden steenstrips, wat oogt als traditioneel metselwerk. Door de lichtgewicht uitvoering is de schoorsteen geschikt voor diverse daktypes. Voor het plaatsen zijn geen extra bouwkundige voorzieningen of ondersteuningen nodig.

  

6. Prefab (cellen-)beton
Cellenbeton (brandwand) is een bouwmateriaal dat beschikt over bijzondere bouwfysische eigenschappen. Door het unieke productieproces is cellenbeton sterk, licht van gewicht, vochtongevoelig, isolerend, warmte accumulerend en onbrandbaar. Daarnaast is ook nog de keuze uit betonnen (brand)wanden of borstweringspanelen.

7. Overige prefab bouwdelen
wij bieden tevens een ruime keuze uit kozijnen in hout, kunststof en aluminium. Het leveren en monteren van diverse geveltechnieken behoort ook tot de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Wij adviseren u graag over de afwerkings- en uitvoeringsmogelijkheden.

Ook kunt u voor klein prefab, zoals borstweringen, balkons, galerijplaten, diverse trappen, monotubes en bergingen bij ons terecht!

 

U kunt u hier een folder over onze Prefab bouwonderdelen downloaden, klik hier.