Prefab badkamers

Sinds begin 2020 zijn Portisa Nederland B.V. en Raab Karcher een strategische samenwerking  aangegaan. Waarbij de taakverdeling globaal als volgt zal zijn: Portisa is producent en fakturerende partij + Raab Karcher doet de verkoop in de ruimste zin en kan indien gewenst de franco levering verzorgen. Indien gewenst gaan wij verder en kunnen wij het transport van de unit naar de juiste locatie verzorgen. De prefab unit, al dan niet in combinatie met andere bouwmaterialen, of branchevreemde materialen, kunnen wij middels onze dienstverlening Leanworks organiseren. 


Via een toolbox-meeting kunnen wij u assistentie verlenen bij het juist plaatsen en positioneren van de unit. Het aansluiten van de prefab badkamer zal door de aannemer georganiseerd moeten worden via zijn installateur. Na opdracht maken wij een 3D model, voordat wij starten met de volledige productie. Het is dan ook mogelijk om ook een 3D impressie te verstrekken. Het model is in een IFC-model met u te delen.

Technische uitgangspunten en toelichting van mogelijkheden

Wij leveren u een complete prefab badkamer of toiletgroep op maat en volgens afgesproken specificatie. De wanden zijn standaard opgebouwd uit sendzimir verzinkte staalplaat. Men kan kiezen om de wanden in Lampre coil coating in diverse kleuren en/of designs uit te voeren. Maar tegen een meerprijs kunnen de wanden ook (deels) bekleed worden met bij voorkeur grootformaat gerectificeerde wand/vloertegels (30x60 cm).

De vloer is een versterkte sendzimir verzinkte bodemstaalplaat welke waterdicht wordt afgewerkt. Hierna wordt de vloer altijd betegeld met een groot formaat vloertegel (voorkeur 60x60 cm), in een epoxy lijm verwerkt. Ter plaatse van de douche maken wij standaard gebruik van een douchebak met afvoerput, een iets duurdere oplossing is een betegelde vloer + afvoerput en de luxe uitvoering is een Wedi vloer met draingoot. Naar wens is er ook een badopstelling in te bouwen.

Het plafond wordt standaard uitgevoerd met een Lampre coil coating in uni-kleuren (gelijkend wit) en voorzien van spotjes. Een andere kleur plafond is een optie.

De minimale inwendige plafondhoogte is altijd volgens de eisen van het Bouwbesluit. De aansluiting tot het plafond zal door de aannemer dichtgezet moeten worden. Deze ruimte biedt mogelijkheden om hier mechanische ventilatie, of andere oplossingen te plaatsen. Er is een ruimte boven de badkamer nodig om hier de aangebrachte installatie te kunnen aansluiten.

De standaard details van de badkamer worden bij de aanbieding toegevoegd, of kunnen wij u op uw verzoek toesturen. Raamsparingen zijn af fabriek aan te brengen. De afwerking naar de gevel zal de aannemer verder moeten verzorgen. De badkamer is verder compleet voorzien van E en W-installatie met aansluitpunten op de vooraf afgestemde posities. Installaties worden uitgevoerd door gecertificeerde installateurs en conform de geldende Nederlandse normering. Om de uiteindelijke kwaliteit te garanderen maken wij gebruik van Geberit PE riolering/afvoer en Rehau toevoerleidingen.

De badkamer/toiletgroep wordt uiteindelijk volledig schoon, afgesloten en gebruiksklaar verzegeld. Tevens verpakken wij de unit in een folie zodat deze beschermd tegen water en stof de fabriek verlaat.

Praktische toevoegingen

Verdere ontwerpmogelijkheden bespreken wij graag met u. Extra voorzieningen die uw project op de bouwlocatie versnellen, kunnen wij tijdens de productie monteren. Denk aan het volgende:

- Brandwerend uitvoeren van de schacht.
- Extra geluidswerend uitvoeren van de wanden van de badkamer / volgens uw instructie kunnen wij deze extra voorzieningen aanbrengen.
- Bevestigingspunten aanbrengen voor uw Metal Stud bouwer.


Bekijk brochure