Landelijke bouwmaterialenhandel met 34 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop
ACCOUNT AANVRAGEN

RAAB‘S RENOVATIEHUIS

 • Slimme oplossingen
 • Energiebesparing
 • Meer wooncomfort
 • Waardevermeerdering


Energielabelatlas.nl

Slimme oplossingen

“Slimme oplossingen” met betrekking tot renoveren vindt u op onze site. Hierin worden oplossingen aangedragen voor diverse bouwdelen. Daarnaast vindt u er uiteraard informatie op het gebied van bouwmaterialen met esthetische uitstraling en wooncomfort zoals keukens, tegels en sanitair.

Energiebesparing, meer wooncomfort en waardevermeerdering, creëren met renoveren.

Renoveren van de bestaande woningvoorraad zal de komende jaren de norm zijn. Het Europese beleid brengt een aantal verplichtingen met zich mee, die voor een beter klimaat en milieu gaan zorgen. Energiebesparing van gebouwen zal milieuwinst en een lagere energierekening opleveren. Door de steeds maar weer stijgende energiekosten, merkt de huizenbezitter de energiebesparing ook gelijk in zijn of haar portemonnee. Na renoveren voldoet de woning ook meer aan de huidige woonwensen en zal het wooncomfort sterk verbeteren.

Energiebesparing - invoering energielabel

Om in de gebouwde omgeving efficiënt en doelgericht de energieprestatie te verbeteren is het van belang de huidige energieprestatie van gebouwen te kennen. Op basis daarvan kan worden vastgesteld hoe groot de energiebesparingopgave is en van hoeveel gebouwen, in welke mate, de energieprestatie verbeterd kunnen worden.

Besparingsdoelstellingen:

 • Aedes en de Woonbond spannen zich ervoor in dat alle corporatiewoningen in 2020 gemiddeld energielabel B hebben (ten minste een gemiddelde Energie-Index van 1,25). Dat komt overeen met een besparing van het gebouwgebonden energiegebruik van 33% in 2010 ten opzichte van 2008.
 • Vastgoed Belang beoogt de woningvoorraad van haar leden zodanig te verbeteren dat in 2020 80% daarvan minimaal energielabel C heeft.
 • Meer wooncomfort

  Vandaag de dag is de hectiek in ons leven vrij groot. We ‘moeten’ veel en de tijd voor ontspanning wordt voor ons gevoel steeds minder. Daarom is het erg belangrijk dat onze woning ook echt als een ‘thuis’ aanvoelt. Wij merken dan ook steeds vaker dat bij de bouw en verbouw van een woning ‘comfort’ centraal staat. Of dit nu gaat om de verbouw van een badkamer of het beter isoleren van het dak, comfort is daarbij van essentieel belang. Hoe bereikt u meer comfort voor de bewoners door middel van een renovatie? Met name door het beter isoleren van de woning, waardoor de woning koel is in de zomer en aangenaam warm in de winter. Maar ook andere voorzieningen zoals meer daglicht door dakramen, lichtkoepels of solatubes. Of door het compleet vernieuwen van het dak waardoor er extra leefruimte op de bovenste verdieping gecreërt wordt. Dit alles draagt niet alleen bij aan meer wooncomfort maar ook aan de waardevermeerdering van de woning.

  Waardevermeerdering van uw woning

  Doordat de woning minder energie verbruikt wordt geld bespaard en wordt de gedane investering door de jaren heen terugverdiend. Daarnaast krijgt de woning door een renovatie vaak een beter aanzicht aan de buitenzijde danwel binnen. Neem bijvoorbeeld een gerenoveerd dak, betere isolatie en een nieuw dakkapel. Naast betere isolatie, minder energieverlies, aangename temperatuur zowel in de zomer als winter en meer daglicht is er ook nog eens meer ruimte in de woning. De mogelijkheden voor een renovatie zijn per project verschillend en te breed om allemaal op te noemen. Om u te oriënteren op het gebied van renovatie en/of meer informatie in te winnen, verwijzen wij u naar Raab’s Renovatiehuis.

  Klik op de onderstaande afbeelding om de quickscan tool te downloaden. Om de tool te kunnen downloaden moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen inlogcode? Vraag deze dan hier aan

  Energielabelatlas

  Wilt u weten wat het energielabel is van uw woning? klik dan hieronder om naar de website toe te gaan. Vul daar uw adresgegevens in en u ziet direct welk energielabel er aan uw woning is toegewezen.

  www.energielabelatlas.nl