Landelijke bouwmaterialenhandel met 33 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop
ACCOUNT AANVRAGEN

Rako Color One Wandtegel 14,8x14,8cm weiss glans


Rako Color One Wandtegel 14,8x14,8cm weiss glans

Art. nr.: 1099100
EAN:
artikelnummer Rako: WAA19000

Algemene productinformatie

Algemeen

Merknaam Rako
Serie Color One

Keramisch geglazuurde en ongeglazuurde tegels

Algemeen

Fabrikantkleur Wit
Finish
Technisch kenmerk
Dit geeft aan welke afwerking de tegel heeft. Gesatineerd: een gladde, niet glanzende afwerking. Glanzend: een glanzende afwerking. Mat: een matte afwerking.
Glans
Gerectificeerd
Technisch kenmerk

Een gerectificeerde tegel is een tegel waarvan de randen met een diamantschijf zijn vlakgeslepen. Door deze verwerkingsmethodiek zijn de tegels exact op maat en zijn de zijkanten van de tegel perfect haaks. Hierdoor kan de tegelzetter kleinere voegbreedtes gebruiken. Bij een gerectificeerde tegel dient een minimale voegbreedte worden toegepast van 1,5 a 2 miliimeter. Bij een niet-gerectificeerde tegel is dit 3 a 4 millimeter. Gerectificeerde tegels zijn kwetsbaarder dan niet-gerectificeerde tegels, verder is het oppervlakte waarop de tegel geplaatst wordt van groter belang!

Nee
Wandtegel
Technisch kenmerk
Een tegel wat een wandtegel is, kan alleen als wandtegel gebruikt worden.
Ja
Vloertegel
Technisch kenmerk
Dit geeft aan of het gaat om een vloertegel. Een vloertegel kan ook vrijwel altijd als wandtegel dienen, andersom kan dit niet.
Nee
Oppervlaktestructuur Vlak
Verschijningsvorm Uni
Basismateriaal (scherf) Witte scherf
Tintgevoelig
Technisch kenmerk
Als een tegel tintgevoelig is dan betekent dit dat de kleur van dezelfde tegels onderling iets kunnen verschillen. Voor een fabriek is het vrijwel onmogelijk om een tegel te produceren met exact dezelfde kleur. Voordat deze tegels verpakt worden, worden de tegels met een bepaalde nuance verdeeld in groepen. Vaak wordt op de verpakking aangegeven welke tint het heeft.
Ja
Geglazuurd
Technisch kenmerk
Een tegel de geglazuurd is bestaat uit twee lagen: de basislaag van de tegel en de toplaag van glazuur. Wanneer de tegel van de zijkant bekeken wordt is duidelijk zichtbaar dat de tegel 2 lagen heeft. Het voordeel van de glazuurlaag is dat de tegel meer gehard is en waterbestendig. een glazuurlaag kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Denk hierbij aan de kleur en glans of mat.
Ja
Gecalibreerd Nee
Vorstbestendig
Technisch kenmerk
Vorstbestendige tegels zijn bestand tegen extreme kou. Echter dient er wel gelet te worden dat er geen water onder de tegels blijft staan, hierdoor kunnen zelfs vorstbestendige tegels breken.
Nee
Oppervlaktebewerking
Technisch kenmerk
Een tegel hoeft geen oppervlaktebewerking te hebben, maar meestal wordt er gekozen om een tegel verder te bewerken. Een oppervlaktebewerking zorgt er in grote mate voor hoe de tegel er uiteindelijk uitziet. Gepolijst: de tegel heeft een glanzende bewerking. Half-gepolijst: de tegel heeft deels een glanzende en deels matte bewerking.
Geen
Kleurgroep Wit
Ingezaagd
Technisch kenmerk
Ingezaagd wil zeggen dat de tegel voorzien is van een ingezaagde structuur. Hierdoor lijkt het alsof het smalle stroken zijn, terwijl er sprake is van 1 tegel met inkepingen. Dit wordt ook gedaan met tegels die men op mozaïek wil laten lijken. Na het invoegen van de tegel is niet meer te zien dat het om 1 tegel gaat maar lijkt het een echt mozaïek.
Nee
Facetkant
Technisch kenmerk
Als een tegel voorzien is van een facetkant dan betekent dit dat de zijkant mooi is afgewerkt, zonder zichtbare naden.
Nee
Handvorm
Technisch kenmerk
Handvorm tegels worden niet meer handmatig gemaakt, maar worden machinaal vervaardigd. Deze handmatige productie wordt op een gemechaniseerde wijze herhaalt. Hierdoor krijgt de tegel een ruwe afwerking.
Nee
Getrommeld
Technisch kenmerk
Indien een tegel getrommeld is dan is er een trommeltechniek toegepast waardoor de tegel een doorleefde, oude en rustieke uitstraling krijgt.
Nee
Karakter Uni
Antibacterieel
Technisch kenmerk
Een tegel met antibacteriële werking doodt bacteriën en voorkomt ook dat bacteriën kunnen groeien.
Nee
Modulair
Technisch kenmerk
Wanneer tegels modulair zijn betekent dit dat, gekeken naar de nominale maat, tegels van verschillende groottes in een modulair raster kunnen worden gecombineerd.
Ja
Mixvloer
Technisch kenmerk
Een mixvloer houdt in dat de tegels qua kleur en/of qua afmeting verschillen zodat er een unieke structuur kan worden aangebracht.
Nee
Lange zijde geglazuurd
Technisch kenmerk
Als de lange zijde geglazuurd is, is dit wanneer deze zijde zichtbaar is, optisch mooier. Daarnaast zijn tegels die geglazuurd zijn ook beter bestand tegen chemicaliën.
Nee
Korte zijde geglazuurd
Technisch kenmerk
Als de korte zijde geglazuurd is, is dit wanneer deze zijde zichtbaar is, optisch mooier. Daarnaast zijn tegels die geglazuurd zijn ook beter bestand tegen chemicaliën.
Nee
Gespikkeld
Technisch kenmerk
Gespikkeld wil niets anders zeggen dan dat de tegel uitgevoerd is met verschillende kleuren puntjes. Dankzij deze puntjes ontstaat er meer een steense structuur en straalt de steen meer warmte uit.
Nee
Artikeltype (nummer/codering) WAA19000
Aantal in doos 44 st

Afmetingen

Breedte nominale maat
Technisch kenmerk
De breedte nominale maat is de richtmaat. Hierbij wordt geen rekening gehouden met productieafwijkingen.
148 mm
Lengte nominale maat
Technisch kenmerk
De lengte nominale maat is de richtmaat. Hierbij wordt geen rekening gehouden met productieafwijkingen.
148 mm
Dikte nominale maat
Technisch kenmerk
De dikte nominale maat is de richtmaat. Hierbij wordt geen rekening gehouden met productieafwijkingen.
6 mm
Lengte commerciële maat
Technisch kenmerk
De breedte commerciële maat is de afgeronde maat. De commerciële maat van tegels met een nominale breedte van 9.9 cm, is bijvoorbeeld 10 centimeter.
150 mm
Breedte commerciële maat
Technisch kenmerk
De breedte commerciële maat is de afgeronde maat. De commerciële maat van tegels met een nominale lengte van 24.9 cm, is bijvoorbeeld 25 centimeter.
150 mm

Normen

Slipklasse volgens DIN 51097 [-12]
Technisch kenmerk
De DIN 51097 kwalificatie geeft aan wat de antislip eigenschappen van vloeroppervlakken zijn in vochtige omstandigheden. Het betreft een indicatie voor blootvoets te lopen op deze oppervlakte. DIN 51097 kent een drietal scores toe. Klasse A: op deze tegels kan er blootvoets gelopen worden wanneer de helling maximaak zo'n 12 graden is. Klasse B: op deze tegels kan er blootvoets gelopen worden wanneer de helling maximaak zo'n 18 graden is. op deze tegels kan er blootvoets gelopen worden wanneer de helling maximaak zo'n 24 graden is.
Nvt
Slijtklasse DIN EN 154 (I t/m IV) en ISO 10545 T.7 (V)
Technisch kenmerk
DIN EN 154 is een Duitse klassering voor de slijtklasse van een tegel. Omdat er in Europa één norm gewenst was, is er een ISO normering die aangeeft aan hoe goed een product tegen slijtage (door bijvoorbeeld lopen) bestand is. Slijtage hang nauw samen met het mechanische middel (rubberen zool en lederen zool etc.), het meegevoerd materiaal (water, zand, modder etc.) en de intensteit van de belasting. De klassering die ISO 10545 T.7 hanteert luidt als volgt:
  • Klasse I: het product is geschikt voor ruimtes met lichte belasting en zonder schurende voorwerpen (bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer).
  • Klasse II: het product is geschikt voor ruimtes met een gemiddelde belasting en een gemiddelde/lichte werking (bijvoorbeeld de studeerkamer en woonkamer).
  • Klasse III: het product is geschikt voor ruimtes met een gemiddelde/zware belasting met een gemiddelde schurende werking (bijvoorbeeld een ingangen en de keuken van een woning).
  • Klasse IV: het product is geschikt voor ruimtes met een zware belasting (bijvoorbeeld in een restaurant of kantoor).
  • Klasse V: het product is geschikt voor ruimtes met een zeer zware belasting (bijvoorbeeld de plaats rondom de toonbank in een winkel).
Nvt
Variation Shade
Technisch kenmerk
De slipklasse V-waarde heeft voornamelijk betrekking op vloeren die zeer nat of vuil kunnen worden (bijvoorbeeld een grootkeuken). De letter V staat voor verdringingsruimte. De verdringingsruimte geeft het aantal materiaal (zoals vuil of water) aan dat op een vloer kan worden aangebracht zonder de slipweerstand te beïnvloeden. Dit wordt uitgedrukt in cm3/dm2. Tegels met een grote verdringingsruimte kunnen zeer vuil worden. V4 heeft een verdringingsruitmte van 4 cm3/dm2 en deze tegels zijn toe te passen in bijvoorbeeld grootkeukens. V6 heeft een verdringingsruimte van 6 cm3/dm2 en deze tegels zijn toe te passen in ruimtes waar bijvoorbeeld groenten worden ingeblikt. V8 heeft een verdringingsruimte van 8 cm/dm2 en deze tegels zijn toe te passen in bijvoorbeeld slachthuizen. V10 heeft een verdringingsruimte van 10 cm3/dm2 en deze tegels zijn toe te passen in slachtruimten of in ruimtes met visverwerking.
Nvt

Rako Color One Wandtegel 14,8x14,8cm weiss glans

Lasselsberger Wandtegel Color 1
- 14,8 x 14,8 cm
- wit glans

Veiligheid en certificaten

Declaration of Performance (DoP)download