Landelijke bouwmaterialenhandel met 35 vestigingen én een compleet assortiment van 150.000+ artikelen. Selecteer je bouwshop
ACCOUNT AANMAKEN

Sphinx Quartier Mozaiek 300X600 W. Grey D. Vlak Mat 10.5mm Ret.R10

Merk: Sphinx Art.nr: 1018306
QUARTIER is geïnspireerd op het oude stadsdeel Wyck. Een apart stukje Maastricht aan de overkant van de Maas, waar de authentieke hotels, chique modezaken en ambachtelijke slagerijen zich nimmer hebben laten verdringen door uniforme winkelformules. Waar de gastvrijheid nog 'gewoen' vanzelfsprekend is en karakteristieke zwarte lantaarns 's avonds het natuurstenen straatplaveisel in een warme gloed hullen.Door het zorgvuldig scannen van natuursteen en de digitale keramische reproductie hiervan vertaalde Sphinx Tegels de bijzondere charme van Wyck in QUARTIER: een stijlvol tegelconcept in twee tinten warm grijs, met de look en feel van natuursteen en het onderhoudsgemak van hoogwaardig keramiek.
QUARTIER bestaat uit een compleet programma van basistegels, stroken, muretto's en plinten, allen verkrijgbaar in de nuances warm light grey en warm dark grey. In beide kleuren heeft u daarnaast - in alle uitvoeringen - de keuze uit een vlakke uitvoering (antislip R10/A+B) of een reliëfversie (antislip R11/A+B).QUARTIER is universeel toepasbaar in woonkamers, keukens, badkamers én intensief te gebruiken projectmatige ruimtes. Alle uitvoeringen zijn gerectificeerd (smalle voegen) en onderling modulair (met doorlopende voegen) met elkaar te combineren.
Niet voorradig: Op 4 april af te halen bij Raab Karcher Vriezenveen
Voorraad in het land
Sphinx

Sphinx Quartier Mozaiek 300X600 W. Grey D. Vlak Mat 10.5mm Ret.R10

Art.nr: 1018306
EAN: 8710783282013
artikelnummer Sphinx: MK471019

Algemene productinformatie

Algemeen

Merknaam Sphinx
Serie Quartier

Mozaiek tegel

Algemeen

Vloertegel Ja
Wandtegel Nee
Verschijningsvorm Mozaiek
Geglazuurd Nee
Oppervlaktebewerking Standaard
Finish Mat
Inclusief voegmiddel Nee
Aantal in doos 6 st
Kleurcode 007
Gecalibreerd Ja
Gerectificeerd
Technisch kenmerk

Een gerectificeerde tegel is een tegel waarvan de randen met een diamantschijf zijn vlakgeslepen. Door deze verwerkingsmethodiek zijn de tegels exact op maat en zijn de zijkanten van de tegel perfect haaks. Hierdoor kan de tegelzetter kleinere voegbreedtes gebruiken. Bij een gerectificeerde tegel dient een minimale voegbreedte worden toegepast van 1,5 a 2 miliimeter. Bij een niet-gerectificeerde tegel is dit 3 a 4 millimeter. Gerectificeerde tegels zijn kwetsbaarder dan niet-gerectificeerde tegels, verder is het oppervlakte waarop de tegel geplaatst wordt van groter belang!

Ja
Antibacterieel
Technisch kenmerk
Een tegel met antibacteriële werking doodt bacteriën en voorkomt ook dat bacteriën kunnen groeien.
Nee
Fabrikantkleur W. Grey D. Vlak
Facetkant
Technisch kenmerk
Als een tegel voorzien is van een facetkant dan betekent dit dat de zijkant mooi is afgewerkt, zonder zichtbare naden.
Nee
Getrommeld
Technisch kenmerk
Indien een tegel getrommeld is dan is er een trommeltechniek toegepast waardoor de tegel een doorleefde, oude en rustieke uitstraling krijgt.
Nee
Handvorm
Technisch kenmerk
Handvorm tegels worden niet meer handmatig gemaakt, maar worden machinaal vervaardigd. Deze handmatige productie wordt op een gemechaniseerde wijze herhaalt. Hierdoor krijgt de tegel een ruwe afwerking.
Nee
Ingezaagd
Technisch kenmerk
Ingezaagd wil zeggen dat de tegel voorzien is van een ingezaagde structuur. Hierdoor lijkt het alsof het smalle stroken zijn, terwijl er sprake is van 1 tegel met inkepingen. Dit wordt ook gedaan met tegels die men op mozaïek wil laten lijken. Na het invoegen van de tegel is niet meer te zien dat het om 1 tegel gaat maar lijkt het een echt mozaïek.
Nee
Vorstbestendig
Technisch kenmerk
Vorstbestendige tegels zijn bestand tegen extreme kou. Echter dient er wel gelet te worden dat er geen water onder de tegels blijft staan, hierdoor kunnen zelfs vorstbestendige tegels breken.
Nee
Karakter Beton
Kleurgroep Grijs
Modulair
Technisch kenmerk
Wanneer tegels modulair zijn betekent dit dat, gekeken naar de nominale maat, tegels van verschillende groottes in een modulair raster kunnen worden gecombineerd.
Nee
Mixvloer
Technisch kenmerk
Een mixvloer houdt in dat de tegels qua kleur en/of qua afmeting verschillen zodat er een unieke structuur kan worden aangebracht.
Nee
Lange zijde geglazuurd
Technisch kenmerk
Als de lange zijde geglazuurd is, is dit wanneer deze zijde zichtbaar is, optisch mooier. Daarnaast zijn tegels die geglazuurd zijn ook beter bestand tegen chemicaliën.
Nee
Korte zijde geglazuurd
Technisch kenmerk
Als de korte zijde geglazuurd is, is dit wanneer deze zijde zichtbaar is, optisch mooier. Daarnaast zijn tegels die geglazuurd zijn ook beter bestand tegen chemicaliën.
Nee
Artikeltype (nummer/codering) MK4710
Gespikkeld
Technisch kenmerk
Gespikkeld wil niets anders zeggen dan dat de tegel uitgevoerd is met verschillende kleuren puntjes. Dankzij deze puntjes ontstaat er meer een steense structuur en straalt de steen meer warmte uit.
Nee
Tintgevoelig
Technisch kenmerk
Als een tegel tintgevoelig is dan betekent dit dat de kleur van dezelfde tegels onderling iets kunnen verschillen. Voor een fabriek is het vrijwel onmogelijk om een tegel te produceren met exact dezelfde kleur. Voordat deze tegels verpakt worden, worden de tegels met een bepaalde nuance verdeeld in groepen. Vaak wordt op de verpakking aangegeven welke tint het heeft.
Ja

Afmetingen

Lengte commerciële maat
600 mm
Breedte commerciële maat
300 mm
Dikte nominale maat
10.5 mm
Breedte nominale maat
300 mm
Lengte nominale maat
600 mm
Dikte 10.5 mm

Normen

Slijtklasse DIN EN 154 (I t/m IV) en ISO 10545 T.7 (V)
Technisch kenmerk
DIN EN 154 is een Duitse klassering voor de slijtklasse van een tegel. Omdat er in Europa één norm gewenst was, is er een ISO normering die aangeeft aan hoe goed een product tegen slijtage (door bijvoorbeeld lopen) bestand is. Slijtage hang nauw samen met het mechanische middel (rubberen zool en lederen zool etc.), het meegevoerd materiaal (water, zand, modder etc.) en de intensteit van de belasting. De klassering die ISO 10545 T.7 hanteert luidt als volgt: Klasse I: het product is geschikt voor ruimtes met lichte belasting en zonder schurende voorwerpen (bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer). Klasse II: het product is geschikt voor ruimtes met een gemiddelde belasting en een gemiddelde/lichte werking (bijvoorbeeld de studeerkamer en woonkamer). Klasse III: het product is geschikt voor ruimtes met een gemiddelde/zware belasting met een gemiddelde schurende werking (bijvoorbeeld een ingangen en de keuken van een woning). Klasse IV: het product is geschikt voor ruimtes met een zware belasting (bijvoorbeeld in een restaurant of kantoor). Klasse V: het product is geschikt voor ruimtes met een zeer zware belasting (bijvoorbeeld de plaats rondom de toonbank in een winkel).
Nvt
Slipklasse R-waarde volgens EN176 B1/ 177 B IIA/ 177 BIII
Technisch kenmerk

Slipklasse R-waarde volgens EN176 B1/ 177 B IIA/ 177 BIII

Dit kenmerk wordt ook wel R-waarde genoemd. Deze methodiek is ontwikkeld om de anti-slip eigenschappen te bepalen voor keramische-, gres-, porcellanato-, geglazuurde en ongeglazuurde tegels die worden toegepast op vloeren met een uitglijrisico. In tegenstelling tot DIN 51097 wordt bij het testen van de R-waarde gebruik gemaakt van schoeisel. De volgende waarden kunnen aan een tegel worden toegekend:

R9 - Normale woonruimtes en openbare gebouwen (hellingshoek 6-10 gr.)

R10 - Bedrijfsvloeren met normaal uitglijrisico (10-19 gr.)

R11 - Bedrijfsvloeren met verhoogd uitglijrisico ( 19-27 gr.)

R12 - Bedrijfsvloeren met hoog uitglijrisico ( 27-35 gr.)

R13 - Bedrijfsvloeren met zeer hoog uitglijrisico.

R10
Slipklasse volgens DIN 51097 [-12]
Technisch kenmerk
De DIN 51097 kwalificatie geeft aan wat de antislip eigenschappen van vloeroppervlakken zijn in vochtige omstandigheden. Het betreft een indicatie voor blootvoets te lopen op deze oppervlakte. DIN 51097 kent een drietal scores toe. Klasse A: op deze tegels kan er blootvoets gelopen worden wanneer de helling maximaak zo'n 12 graden is. Klasse B: op deze tegels kan er blootvoets gelopen worden wanneer de helling maximaak zo'n 18 graden is. op deze tegels kan er blootvoets gelopen worden wanneer de helling maximaak zo'n 24 graden is.
A
Variation Shade
Technisch kenmerk
De slipklasse V-waarde heeft voornamelijk betrekking op vloeren die zeer nat of vuil kunnen worden (bijvoorbeeld een grootkeuken). De letter V staat voor verdringingsruimte. De verdringingsruimte geeft het aantal materiaal (zoals vuil of water) aan dat op een vloer kan worden aangebracht zonder de slipweerstand te beïnvloeden. Dit wordt uitgedrukt in cm3/dm2. Tegels met een grote verdringingsruimte kunnen zeer vuil worden. V4 heeft een verdringingsruitmte van 4 cm3/dm2 en deze tegels zijn toe te passen in bijvoorbeeld grootkeukens. V6 heeft een verdringingsruimte van 6 cm3/dm2 en deze tegels zijn toe te passen in ruimtes waar bijvoorbeeld groenten worden ingeblikt. V8 heeft een verdringingsruimte van 8 cm/dm2 en deze tegels zijn toe te passen in bijvoorbeeld slachthuizen. V10 heeft een verdringingsruimte van 10 cm3/dm2 en deze tegels zijn toe te passen in slachtruimten of in ruimtes met visverwerking.
Nvt

Sphinx Quartier Mozaiek 300X600 W. Grey D. Vlak Mat 10.5mm Ret.R10

QUARTIER is geïnspireerd op het oude stadsdeel Wyck. Een apart stukje Maastricht aan de overkant van de Maas, waar de authentieke hotels, chique modezaken en ambachtelijke slagerijen zich nimmer hebben laten verdringen door uniforme winkelformules. Waar de gastvrijheid nog 'gewoen' vanzelfsprekend is en karakteristieke zwarte lantaarns 's avonds het natuurstenen straatplaveisel in een warme gloed hullen.Door het zorgvuldig scannen van natuursteen en de digitale keramische reproductie hiervan vertaalde Sphinx Tegels de bijzondere charme van Wyck in QUARTIER: een stijlvol tegelconcept in twee tinten warm grijs, met de look en feel van natuursteen en het onderhoudsgemak van hoogwaardig keramiek.
QUARTIER bestaat uit een compleet programma van basistegels, stroken, muretto's en plinten, allen verkrijgbaar in de nuances warm light grey en warm dark grey. In beide kleuren heeft u daarnaast - in alle uitvoeringen - de keuze uit een vlakke uitvoering (antislip R10/A+B) of een reliëfversie (antislip R11/A+B).QUARTIER is universeel toepasbaar in woonkamers, keukens, badkamers én intensief te gebruiken projectmatige ruimtes. Alle uitvoeringen zijn gerectificeerd (smalle voegen) en onderling modulair (met doorlopende voegen) met elkaar te combineren.

Handleidingen

Gebruikshandleidingen, montagetekeningen en garantie

Montagehandleiding/verwerkingsinstructie download

Reclamemateriaal

Folder download